Ja szumy szyb likwiduję ich regulacją.
Zawsze sprawdza się w 100%.
Film na YT z wkładaniem gąbki widziałem. Niestety nie jest to właściwie rozwiązanie problemu świszczących szyb.
Ja szumy szyb likwiduję ich regulacją.
Zawsze sprawdza się w 100%.
Film na YT z wkładaniem gąbki widziałem. Niestety nie jest to właściwie rozwiązanie problemu świszczących szyb.
AUDI nie przestaje się kochać.
Z tym, że problemem nie był świst wiatru wskakującego do kabiny, a szum wiatru opływającego auto. Podejrzewam, że to są 2 osobne problemy. Nie czuć też jakiegoś przewiewu w okolicy szyb, więc to raczej nie to.
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Mówisz? Nie mogłem się powstrzymać
grzesio.jpg
Przede mną właśnie regulacja, żeby tył szyby podchodził wyżej - i teraz pytanie, kiedy jest ten moment, który udało się Grzesiowi przekroczyć?
Ale z tyłu szybę masz w rezerwie.
Grzesiu już od jakiegoś czasu takie regulacje może zrobić z zamkniętymi oczyma.
I zawsze daje gwarancję na swoje usługi ( w tym ewentualny zakup szyby ).
Zapraszam.
Myślałem, że pierwszy będzie Hubert.
Ale od pewnego czasu czy Ty, czy on, to jedno i to samo.
Uwierz mi, że to jest jedno i to samo.
Regulując szybę masz możliwość ustawienia jej góra-dół, przód-tył, na zewnątrz-do wewnątrz.
Metoda z gąbkami takich możliwości nie daje.
A świszczy powietrze napotykające przeszkody lub szczeliny.
Bym musiał jakiegoś majstra na zlocie śmignąć, by mi to ogarnął. Bo przód tył też trzeba by poprawić. Ale coś daleko mi na te wszystkie zloty.
Dalsze trasy ludzie robią.
Z Wrocławia do mnie masz super drogę i wcale aż tak daleko nie jest.
Tam do ciebie to i pół polski można jechać A i u mnie by się coś pewnie do zrobienia znalazło, choć ogólnie nic poważnego.
No to wiesz.
Nie chce tworzyć offtopicu, ale kiedy warto podjąć się regulacji szyb? Bo przy zwykłych prędkościach jest okej, a przy autostradowych wydaje mi się ze poziom głośności nie jest większy niż w moim drugim aucie z ramkami, wiec kiedy warto podjąć się takie regulacji? Bo przypuszczam ze u mnie to chyba nie jest wymagane
Wtedy, gdy szum wiatru od boku jest słyszalny przy większych prędkościach (typu 100 km/h).