Jesli reszta trzyma sie kupy, rurki sa cale itd to wystarczy tylko wklad, czyli dolny kosz razem z pompa.
Jesli reszta trzyma sie kupy, rurki sa cale itd to wystarczy tylko wklad, czyli dolny kosz razem z pompa.
Chlopie czytaj ze zrozumieniem.. Pawel sie nie pomylil, jak jedziesz lajtowo (czyli nie przyspieszasz tylko ze stala predkoscia) to nie masz cisnienia tylko podcisnienie bo turbo nie pompuje. A gdzie kupic pompe to napisalem Ci kilka postow wyzej, a dokladnie w poscie #8...
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 13-03-2020 o 00:12
No spoko już wiem jak to działa
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Zamontowalem nowa pompe, i dalej jest to samo, jak przyspieszam powoli to jest ok, ale jak mu depne w podłogę to tak jak by nie dostawał paliwa tak przychamowuje, co dalej sprawdzić. Zaznaczam że na pełnym gazie pompa daje 4 bar ciśnienia
Ma ktoś pomysł co robić? Co wymienic, sprawdzić, żeby auto chodziło normalnie?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Pomoże ktoś??
Witaj
Dzięki za odzew, kupię wszystkie 4 sztuki i wymienię, i zobaczę czy coś to da. A jakie świece polecacie czy mogą być NGK? Czy coś innego? , bo tak wogule to tą audice nie dawno kupiłem i był w niej już ten problem, i dość dużo w niej zrobiłem tj... Wywaliłem evap i inne te pierdoly niepotrzebne, robiłem test szczelności dolotu, powymienialem wierzę gumowe, dv nowy, odpowietrzenie skrzyni korbowej ten zestaw nowy., zmieniłem nagrzewnice bo puszczała i szyby miałem zaparowane i wiele wiele więcej. co tylko się da to będę wymieniał żeby auto chodziło jak należy...
Odkręć świece i sprawdź przerwę, jak za duża to zmniejsz do 0,75/0,8 mm, załóż i próba. Jak wszystko będzie (a myślę, że to to) OK, to zakup nowe NGK PFR6Q (podobną sytuację miałem na BP jak i na LPG)
https://allegro.pl/oferta/ngk-swieca...MmIyOTgwYzY%3D
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez gigo ; 16-03-2020 o 17:08
Zawsze szczelinę sprawdź przed montażem i nie wrzucaj do głowicy, tylko powoli wkładaj (odpowiedni klucz z gumką) lub długimi szczypcami.
Daj znać.
Zmniejszyłem szczelinę i dalej jest tak samo, w następnym tygodniu będę mial nowe świece to wymienię je bo poprzedni właściciel nie wiem kiedy wymieniał, bo są tam wsadzone firmy denso.
Cześć,
Tak patrzę na Twoje logi i wg mnie, na 180KM przepływomierz powinien pokazać około 144g/s a u Ciebie jest 180 (224KM ma około 160g/s). Ładowanie też masz za duże, bo powinno być około 0.6-0.7bar 224KM ma 0.9-1.0bar.
Chyba masz wgrany jakiś program - inne mapy? Ale, czy dobre czy złe, tego już nie jestem stwierdzić. Przywróć stan fabryczny oprogramowania.
Pozdrawiam.
Witaj
Tak jak pisałem, ja go kupiłem jakieś pół roku temu, i tu się dowiedziałem tak naprawdę że program był wgrany, ale jaki nie jestem w stanie stwierdzić, a czy może się tak dziać przez świece? Tak naprawdę to odpala od strzała, a jeszcze dopisze że miał już filtr stożkowy założony to doprowadziłem do niego zimne powietrze, i wydech ma taki jak w wersji 224 km, a wiesz gdzie mógł bym przywrócić fabryczne oprogramowanie we Wrocławiu, czy jest możliwość samemu to zrobić za pomocą jakiegoś programu?
Pozdro