Ta dbałość o szczegóły jest powalająca
hmmm nie wiedziałem ze sa Alu gniazda zaworowe, muszę ich poszukać w PL
Termopary do EGT w których miejscach bedą ?
Ta dbałość o szczegóły jest powalająca
hmmm nie wiedziałem ze sa Alu gniazda zaworowe, muszę ich poszukać w PL
Termopary do EGT w których miejscach bedą ?
Moje przejęzyczenie/przeklinanie ! Oczywiście ze chodziło mi o gniazda wtryskiwaczy :P
Generalnie jestem cierpliwym człowiekiem a ciśnienia nie mam więc nie muszę wytrzymywać Rozumiem co masz na myśli ale każdy jest inny i podchodzi inaczej. Ja sobie robię to na spokojnie w wolnym czasie i jak zauważyłeś lubię dopracować pewne detale tak jak chcę i z samego wdrażania konceptów w życie czerpię satysfakcję.
Poza tym przez te wszystkie mody zawieszenia i napędu auto daje mi pewną frajdę nawet z niekompletnymi koniami.
Następna robota w planie to wymiana łożysk z przodu, po tym nowe zegary i wtedy przeróbka elektryki pod szerokopasmowe ECU (bo takiej wiązki wymaga AEM) .
Być może jeszcze te hamulce przednie ale jeszcze nie zdecydowałem czy teraz czy jak moje obecne tarcze zejdą
Dziękuję za dobre słowo i entuzjastyczne podejście, cieszę się że foty się podobały.
Jeśli chodzi o te półośki to niestety trzeba zamawiać i płacić przez telefon(USA). Cenowo wychodzi porównywalnie do nowych oryginałów.
Mogę bez problemowo pomóc w zakupie i wtedy zapraszam na PW ale szczerze powiedziawszy to nie są Ci potrzebne bo seryjne sporo wytrzymują i ja bym się też seryjnymi zadowolił gdyby nie było tej opcji.
Dziękuję
Podwójne EGT jest od początku setupu na tej turbinie. Znalazłem starą fotkę kolektora na której widać gdzie jest przygotowane miejsce, drugie jest symetrycznie po przeciwnej stronie..
Teraz zmieniam po prostu zegar na inny i przy okazji nowe sondy.
Do tej pory był taki..
Wracam jednak do cyfrowego AFR jaki miałem kiedyś ( teraz jest wskazówkowy ).
Więc nowy EGT to kosmetyka żeby wyświetlacze w obu wskaźnikach były w podobnym stylu
Aluminiowe gniazda teraz są dość powszechnie dostępne nawet na ebay ale trzeba zwracać uwagę na wykonanie bo są bardzo różne jakościowo
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Amejzing....kończ Panie to po wakacjach ocenię czy to jedzie
Arturr szerokopasmowe ecu ? Tzn ?
Drugie pytanie odnośnie zegarów jakie masz podejście do tych cyfrowych z alieexpres? Kiedyś na strefie w napojach widziałem koszt 5 stowek a sporo można ustawic w nich .
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Żebym ja wiedział że są takie piękne alu nakrętki do kolektora to bym się połasił na nie a nie zwykłe pcv z Audi zamówiłem za kupe kasy Ogólne nie napiszę nic nowego - po prostu wszystko ze smakiem, przemyślane i powoli do celu. Tak jak Artur piszesz że sama pogoń za króliczkiem to jest to - czyli projektu się nigdy nie kończy ! Powiedz mi listwa wtryskowa jest custom czy można nabyć w jakimś sklepie ? Po prostu piękny silnik !
Co tu dodać, Artur robi auto dokładnie tak, jak się robić powinno.
AUDI nie przestaje się kochać.
Jak zamontujesz egt to możesz sie pochwalić jak sie prezentuje bo z wiadomych wzgledów też jestem ciekaw
hubi_pl
No to super , postaram się Sir
Lukasz.Kow
Starsze 1.8T mają ECU współpracujące z wąsko pasmową sondą lambda, nowsze z szerokopasmową. Ja mam wąskopasmową sondę. Ten AEM jest P&P pod wiązkę dla ECU z sondą szeroko pasmową więc muszę dodać do mojej wtyczki jeszcze 3 piny. Wtedy będę mógł podpiąć AEM jak i w razie wypadku seryjne szerokopasmowe ECU.
Co do tych wskaźników to podchodzę z rezerwą do gratów z Ali ale daj mi linka na PW to możemy się prywatnie wymienić poglądami
delleto
Dzięki
Trafiłeś w 10 tym króliczkiem, nic dodać nic ując. A co do kończenia projektu to nawet jak skończę ten etap czyli finalne strojenie to mam już parę pomysłów na dalsze mody zawieszenia i parę innych drobiazgów
Listwa jest od IE.
https://www.performancebyie.com/inte...l-for-1-8t-20v
elmacho
Dziękuję, no może prawie jak powinno bo jednak ''trochę'' długo to trwa
Pawel-2005
Oczywiście, zrobię foty od razu jak zamontuję wskaźnik.
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Siema,co dalej dzieje sie z TT? czy auto zostalo finalnie wystrojone?Pozdrowienia dla Arttura