Czy wie ktoś jak wymienić urwany uchwyt od podnoszenia maski? Mianowicie jak wymontować plastik w kabinie do którego jest on przymocowany?
Czy wie ktoś jak wymienić urwany uchwyt od podnoszenia maski? Mianowicie jak wymontować plastik w kabinie do którego jest on przymocowany?
Tak wygląda schemat całego układu podnoszenia maski:
Nie wiem, czy kawałek uchwytu Ci nie został w cięgnie do otwierania maski, ale tutaj masz filmik jak wygląda demontaż uchwytu w przypadku Jetty (z tego co widzę uchwyty raczej bliźniacze). Podstawą jest tutaj wyjęcie tego plastikowego klipsa, który wchodzi w uchwyt do otwierania:
Ostatnio edytowane przez KrzysiuProgramista ; 04-04-2016 o 11:58
Dziękuje, ale widziałem filmik i niestety przy audi jest trochę inaczej, nie ma takiego zatrzasku, bez demontażu całego plastikowego elementu sie nie obejdzie, jednakże nie wiem jak go zdemontować gdyż wyglada to tak jak by było umocowane razem z całym kokpitem
Ktoś może posiada zdjęcia ktore wygasły? Mam problem z demontażem tego plastiku
Proszę
https://youtu.be/7pCLxXCi3jo
Dzięki @schabek17, wczoraj o 20 to demontowałem i koniec końców natrafiłem na to video, bo nie wiedziałem jak w języku ang tego szukać, jaką frazą :P uchwyt wymieniony na nowy z aso, koszt 46 złotych i maska znów staje dęba Dzięki!
Hej,
czy to normalne że otworzyłem maskę może z 30-40 razy nową dźwignią i znów się złamała, gdzieś na forum wyczytałem, że ten element nie jest zbytnio trwały w TT, ale żebym miał co 2 miesiące wajche nową kupować?
Nie wiem czy kwestia jakiegoś zbyt mocnego otwierania maski czy jak. Dźwignię kupowałem ostatnio o nr 8J1823533C , z tego co wyczytałem to jakaś wersja poprawiona niby, ale za długo nie posłużyła, na chwilę obecną rozwierciłem
zniszczoną wajchę i wcisnąłem ciasną śrubę i zalałem obie strony klejem i zobaczę czy to podziała jakiś czas, czy znów wyjdzie potrzeba kupna nowej wajchy.. ktoś się podzieli spostrzeżeniami?
Jak otwierasz maskę ciągnąc za dźwignię i czujesz, że zamek maski odskoczył, to już dalej nie ciągnij.
AUDI nie przestaje się kochać.
Hmm będę musiał spróbować może to przez fakt ze w a3 chodził mi bardzo ciężko dźwignia maski i stosuje tu za dużo siły faktycznie
Jak wy to otwieracie? Ja mam oryginalna która ma 20lat
Chyba ze wam linka zardzewiala i chodzi mega ciezko, moze wypadalo by to przesmatowac np? U mnie lekko pociagne kawalek i otwiera i tyle moze wqrto sprobowac?
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
No ja tez mam ori jeśli o to chodzi bo byłem w aso. Aktualnie rozwiercilem oba elementy zalałem obie dziury klejem dwuskładnikowymbz utwardzaczem, wcisnąłem śrubę i schnie , zobaczymy czy to zda egzamin, jak nie to i tak znów pojadę do ASO. A co do przesmarowana tez może być taka możliwość !
Ja kupiłem auto z urwaną, a od kiedy użytkuję, to nie złamałem jeszcze.
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic