zalezy jakie masz klocki i jak gleboko jest umiejscowiony czujnik. przewaznie jest to ok 5mm..
zalezy jakie masz klocki i jak gleboko jest umiejscowiony czujnik. przewaznie jest to ok 5mm..
U mnie wyskoczyło info o zużyciu klocków. Skontrolowalem tyle co widziałem z zewnętrznej strony i zdecydowałem jeszcze jeździć. Niestety zapomniałem o tym bo info wyskoczyło tylko dwa razy a po ponownym włączeniu silnika znikło. Potem miałem wypad na tor gdzie wyzerowalem klocek w parę okrążen.
Moim błędem była niewiedza tego że czujnik jest tylko na jednym klocku- bodajże wewnętrznym. Zlekcewazylem wskazanie bo widziałem jeszcze zapas na klocku zewnętrznym.
Także jeśli jest info to można trochę pojeździć byle nie za długo
Jest na wewnetrznym bo ten zuzywa sie szybciej od zewnetrznego. Zapomnialem dodac w poprzednim poscie ze klocek ok 5mm grubosci to juz zlom i wymaga wymiany.
Dzisiaj na pewniaka wjechałem autem na halę aby pozbyć się kolejnego komunikatu na FIS o zużytych klockach. Zwaliłem oba koła po lewej stronie auta i mimo szczerych chęci nie znalazłem żadnej instalacji. W takim razie czy symbol kółka w nawiasach oznacza coś jeszcze, a jeśli nie to jak się go pozbyć z wyświetlacza?
Witam.
Wczoraj robiąc przez VCDS test zegarów (problem z wskaźnikiem paliwa) zaświecił mi się błąd klocków.
W golfie w kodowaniu zegarów mam opcję wyłączenia sygnalizacji o zużytych klockach.
Można to wyłączyć w TT?
https://photos.app.goo.gl/Jf8JZyPAwtDRsCJr5
Mozna wylaczyc poprzez zmiane kodowania licznika, od calosci kodu odejmujemy wartosc 01 od pierwszych dwoch cyfr kodwania. czyli np kodowanie ori to 01234 wiec po zmianie bedzie 00234.
Oczywiscie ori kod spisujemy na kartke by w razie gdy cos pojdzie nie tak mozna bylo wrocic do tego co bylo.
ps. a moze poprostu klocki Ci sie koncza i wystarczy zmienic?
A komunikatu się pozbyłeś?
Zrobiłem tak jak AcidTT pisał. Odjąłem 01 od kodu i komunikat znikł. Chociaż wydawało mi się to dziwne bo w pomocy do kodowania (wyskakujące żółte okienko) mam opis że dodanie +01 do kodu oznacza zbiornik paliwa guattro. Jutro zrobię printscreena tego.
Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka
Kontrolka zapala się jak zatopiony w klocku drucik dotknie do masy, czyt. tarczy. Na klocku zostaje jeszcze trochę okładziny, ale niewiele. Nie ma osobnej kontrolki, która informuje, że okładziny już nie ma, ale na słuch będziesz o tym wiedział, bo blacha będzie brusić o tarczę