Dobra, auto powyżej niestety zostało przełożone na inny czas ze względu na odległość.
Co koledzy sądzą o tym? (Jak było to nie krzyczcie)
https://www.olx.pl/oferta/audi-tt-qu...5-IDzNELg.html
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobra, auto powyżej niestety zostało przełożone na inny czas ze względu na odległość.
Co koledzy sądzą o tym? (Jak było to nie krzyczcie)
https://www.olx.pl/oferta/audi-tt-qu...5-IDzNELg.html
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ta z Gliwic już chwile stoi na ogłoszeniu, chyba od kwietnia lub maja. Wyjściowo była 20 albo więcej nawet.
Witam Klubowiczów, jest to mój pierwszy post więc nie będę przedłużać. Jeśli powinienem założyć inny temat i/lub napisać z moimi pytaniami gdzie indziej, proszę o informacje.
Do sedna, uwielbiam TT, jako dzieciak wujek przewiózł mnie rocznikiem '99 i w tamtym momencie pokochałem TT. Teraz razem z dziewczyną szukamy samochodu dla siebie i bardzo poważnie myślimy o zakupie TT 8N. Jednak mamy pewne wątpliwości czy kupno auta już prawie 20-letniego to dobry pomysł. Trochę poczytałem na forum i niektórzy z Was przyznawali, że kupno TT w dobrym stanie to szansa 2-3/100 sztuk. Myślałem o kupnie auta za granicą za pośrednictwem stronki mobil.de lub autoscout24 (wydają się rzetelne).
1) Ktoś miał doświadczenia przy korzystaniu/sprowadzania samochodu zza granicy?
2) Na jakie zagrożenia i "miny" się narażamy jeśli ulegniemy sercu a nie rozumowi? Awaryjność, dużo małych napraw
3) Eksploatacja - Dane w internecie podają, że wersja 1800 180-190KM w benzynie pali ok 8l/100 KM - jest to bliskie prawdy?
4) Jest sens zakładania LPG, ktoś z Klubowiczów ma?
Będę wdzięczny za rzucenie trochę światła na tą materię
Pozdrawiam
Moge powiedziec Ci tak.
Blacha zawieszenie itp w tych autach jest bdb jezeli auto nie bylo bite itp blacha nie ma rdzy, dbanie o eksploatacje, zalezy od oaoby ktora miala auto, mozna miec 20 letnie auto i technicznie jest lepsze niz np 10 letnie jakies.
Pan diagnosta na oskp powiedzial po wykonaniu 1 badania technicznego w PL "paniee 6+ W lepszym stanie niz moja 5 letnia KIA" wiekszosc elementow auta mam jeszcze ori i dzialaja sa sprawne.
W nowszych autach blacha ekhm pozostawia wiele do zyczenia, tt to jedno z ostatnich aut ktore skladali porzadnie.
Ja kupilem z de auto w polsce po oplatach itp wyszlo cos koło 18.
1.8 w Q 2000r.
Co do spalania..
Mi pali w mieście 15 wiec nie wiem jak innym. Ale raczej mi go przelewa gdzies.
Moim zdaniem oplaca sie kupowac bo te auta sa swieze wygladowo, bardzo malo maja wad.
Wiec rozejrzyj sie przejedz, obowiazkowo w Q, a kupisz
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez vixen03 ; 22-10-2019 o 16:22
Igła model (pierwszy udokumentowany właściciel) w Niemczech to koszt co najmniej 10- 12k€ więc jak chcesz zainwestować to warto kupić u sąsiadów. Oczywiście w Polsce też można trafić porządne autka, ale trzeba mocno szukać i/ lub liczyć na uczciwość sprzedawcy. Kupiłem od kolegi z forum i moim zdaniem auto warte było swojej ceny (prawie 25 tys.).
Dzięki za odpowiedz, a mozesz zdradzić gdzie szukała modeli w DE? Jakis serwis/stronka?
Argument o tym, ze to jeden z ostatnich modeli, gdzie robili dobre auta do mnie przemawia bo to fakt
A co sądzisz o założeniu lpg? Wieś czy rozsądek?
Jak oceniasz możliwość sprzedaży auta za 3-5 lat? Mało kto kupi 25 letnie auto chyba chyba, ze fanatyk
Pozdrawiam
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Mówisz, ze model 8n może kosztować 10 tys euro? To już nowszy model idzie kupic za taka kasę, chyba, ze mówisz o PLN
Właśnie, jeśli chcesz mieć większą pewność niż u handlarza co sprowadził z Niemiec, to ja bym brał od kolegów z forum. Jeśli forumowicz jest znany, szanowany i miał już autko długo (bonus dla Ciebie jeśli to auto już kiedyś jeszcze wcześniej rownież było z forum), to myślę, że taką zawsze warto brać.
Ale do tego trzeba mieć szczęścia, bo rzadko kto auttko swoje sprzedaje tutaj.
Wiesz co, ja trafilem w okolicy kolesia co sprowadza sportowe auta w jak najlepszym stanie, i po prostu z przypadku mial TT, pojezdzilem i sie zakochalem bo nie szukalem TT tak w zasadzie, kiedys marzylem o tym aucie ale jakos tak szukalem jakiegos merola a wzialem TT, oczywiscie cos tam do naprawy bylo w stylu, czujnik abs, podgrzewanie fotela, swieca caly czas halogeny przy swiatlach mijania i postojowych a postojowki nie.
Poza tym nic nie malowane nie bite nie kombinowane, 0 wyciekow aso do konca itp wiec jak nie wziasc szczegolnie w Q
Z papierow to tlumaczenia tylko umowa z niemcem i tyle. Akcyza jakies grosze bo to od ceny, recykling juz nie obowiazuje.
Co do gazu, mam 2 auta w zadnym gazu, moze gdyby bylo tansze zalozenie instalacji to kto wie. Normalnym autem robie okolo 8tys rocznie.
Tt pewnie zrobie z 5.
To nie kalkuluje mi sie gaz, wiec nie zakladam.
Jak ktos chce zalozyc nie widze przeszkod, nie ma czegos takiego jak wieś, twoje pieniadze i nie patrz na innych co sadza, tylko zaloz bardzo dobry, zeby nie bylo problemow w dobrej stacji i smigaj taniej, mocy nie stracisz bo wezmiesz wtryski i reduktor z zapasem i bedziesz zadowolony. I schowaj pod klapka wlew gazu i tyle. Jak bym robil duzo km zakladal bym, mam a4 która zona jezdzi do pracy i ew wypady gdzies za miasto, a Tt mam dla siebie do pracy i ew poruszania sie po miescie wiec mi nie kalkuluje sie i tyle bo zeby zalozyc gaz trzeba wydac z 3.5tys.
Spelniaj marzenia jak marzy Ci sie TT super auto i ttlko w Quattro, pokochasz zakrety jak co drugi bedziesz wchodzil bokiem
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Vixen03 dziękuje bardzo za odpowiedź, dużo mi pomogłeś w kontekście słuszności decyzji Zdecydowanie wole kupić wymarzone auto i mieć frajdę z codziennej jazdy. Po głębszym zastanowieniu nie będę bawić się w szukanie/sprowadzanie auta zza granicy, liczę, że znajdę coś dobrego już w Polsce. Tip z szukaniem auta na forum również pomocny, także dziękuje ^^
Jeśli chodzi o LPG tylko mnie utwierdziłeś w słuszności decyzji, dlatego rozglądam się też za modelami z założonymi instalacjami.
Mam tutaj trzy egzemplarze , proszę o komentarz czy oferta jest sensowna
1) https://www.otomoto.pl/oferta/audi-t...c#gallery-open
2) https://www.otomoto.pl/oferta/audi-t...Rgy0-yMj1UciGQ
3) https://www.otomoto.pl/oferta/audi-t...40IdczRKbDnEZI
Ostatnio edytowane przez Kamor ; 23-10-2019 o 19:15
Z tych trzech moim zdaniem najbardziej warto zainteresować się tą od Alana (trzecią). Jest co nieco opisane o niej na forum i widać że kolega nie szczędził grosza na samochód
Również sugerował bym Alana bo choć kawałek historii auta jesteś w stanie poznać przeglądając forum. W innych przypadkach można tylko wieżyc komuś "na gębę" co robil ... No chyba że ma faktury na wszelkie naprawy.
Ps. Spalanie auta w dużej mierze o dziwo zależy od stanu technicznego auta (nieszczelności itd) dla przykładu mi po odnowie (na nowych częściach) spalanie średnie waha się pomiędzy 8-9 do max 10l na 100km. wcześniej było większe. I to przy mocy 265hp.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Kanapa ; 24-10-2019 o 06:44
Aż mi szczeka opadła za tak uczynny gest z Twojej strony, jeśli naprawdę mozesz to zrobic to byłoby super pomocne bo jestem z Łodzi i jest to wyprawa ^^ nie ukrywam, ze ta oferta wydaje mi się od początku w porządku wiec jeśli mozesz to zrobic to proszę zrób tak, nie wiem jak się odwdzięczę ????
Czyli znalazłeś lepszy model? Mógłbyś powiedzieć w czym lepszy?
Jeszcze jedna kwestia, to będzie moje pierwsze auto zarejestrowane na mnie wiec kwestia oc/Ac. Wstępnie koszt oc to 1,6k Ac bardzo trudno dostać, to normalne przy tak starych autach? Jakieś rady jak obniżyć kwotę ubezpieczenia? ;p
Ps super użytkownicy są na tym forum, bardzo pomocni
Jutro zadzwonię do właściciela i umówię się na spotkanie.
Moje TT? jak już wspominałem kosztowało grosze... po negocjacjach kupiłem je po negocjacjach za 5tyś. zdając sobie sprawę że to nawet nie kot w worku.
Wielkim minusem jest brak oryginalnego numeru VIN gdyż auto ma przygodę po kradzieżową. Plusem jest pierwszy rok produkcji czyli 1998 i Quattro, które przy silniku 180KM było opcją... Zakładam, że w tym roczniku jest już niewiele takich egzemplarzy... Jest to mój 5 samochód z obecnie posiadanych z czego drugi który traktuję jako realizację młodzieńczych marzeń o posiadaniu niepraktycznych, nietypowych aut, którymi przejażdżka będzie dawała wielką przyjemność. Ogólnie nie jestem jakimś motomaniakiem i jeszcze półtora roku temu nie przymuszałbym, że po jakimś czasie od zakupu można cieszyć się każdą minutą w aucie...
Pojawił się w kwietniu 2018r MGF 1.8 VVC, któego również okazyjnie kupiłem za 2850zł... Po trochę ponad roku w sierpniu we Wrocławiu przed OBI czekał jakiś gość i od ręki bo tyle miał przy sobie kładł mi 15tyś... byłoby to 30 i też bym nie sprzedał. Gdy we wrześniu dotarło do mnie, że już czas się rozstać na około pół roku doszedłem do wniosku, że muszę mieć coś co da mi odrobinę przyjemności w wolnych chwilach w tym okresie aby nie być zmuszonym poruszać się gdy nie jest to konieczne nudnymi autami... obserwowałem kilka modeli... Eclipsa, 3000GT 300ZX Dodge Stealth i TT które wydało mi się rozsądnym kompromisem pomiędzy sercem a rozumem... Oba są nie do wyciągnięcia z moich rąk... Dzieciaki już dzielą skórę na niedźwiedziu.
Ubezpieczenie... nie masz zniżek, to szukaj kogoś z rodziny kogo możesz dopisać do dowodu posiadającego oczywiście zniżki... najlepiej gdyby mieszkał ktoś poza aglomeracją. Ja mieszkając kilka kilometrów za tablicą Poznań opłaciłem składkę za cały rok w kwocie 520zł
Łódź fajne miasto.. Jeśli chodzisz do MK na Piłsudskiego to każdy ze świecących na niebiesko stopni przeszedł dosłownie przez moje ręce )