Żeby życie miało smaczek, raz impregnat, a raz placzek
Żeby życie miało smaczek, raz impregnat, a raz placzek
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Hubi te białe mydliny to "Sonax do czyszczenia dachów w kabrioletach" bo oczywiście przed impregnacją odkurzyłeś i umyłeś dach?
Co do wcierania impregnatu to dostałem taką instrukcję od firmy w której kupiłem Ceramic PRO Textile i która również zajmuje się detailingiem, że należy "rozpylić porządnie nad materiałem a później najlepiej wetrzeć produkt rękawiczką nitrylowa"
No proste ze byl umyty...plakiem
Nie no porzadnie unylem a potem ten szpraj ceramic. Wcieralem delikatnie ale u mnie on kropelkowal mocno, mozliwe ze poprzedni wlasciciel cos juz impregnowal.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Najbardziej prawdopodobne, ponieważ gdy za pierwszym razem impregnowałem dach to materiał wręcz "pił" Ceramic PRO Textile. Teraz u mnie również pojawiło się kropelkowanie, więc tzn. że za pierwszym razem dobrze zaimpregnowałem i że przy kolejnym impregnowaniu trzeba dobrze masować dach a nie dziewczynę
No więc co do wcześniej wspomnianych prezentów od Michała to są to oczywiście części do Czarnuli
- ZESTAW ROZRZĄDU OE - 06F198119B
- POMPA WODY OE - 06F121011
- REGULATOR PŁYNU CHŁODZĄCEGO OE - 06F121111H
- NAPINACZ PASKA OE - 06F903315
- PASEK WIELOKLINOWY OE - 06F260849L
plus parę innych gratów, ale o tym później.
Tak jak widać po wyżej wymienionych częściach na warsztat poszedł: rozrząd, pompa wody, termostat, napinacz i pasek wieloklinowy. Według ASO wymiana rozrządu miała nastąpić przed 08/2020 lub 180 tys. km, to jednak wolałem już nie ryzykować i nie jeździć z pampersem Naprawy dokonał mój zaprzyjaźniony mechanik którego bardzo polecam i gdyby ktoś chciał również wymieniać rozrząd poza ASO to wiecie a paru "mechaników" w swoim życiu już przerabiałem i dobrego zdania o nich nie mam... Wymiana nastąpiła przy 163 tys. km.
Przy okazji oczywiście obowiązkowa wymiana płynu chłodzącego, którego weszło u mnie niecałe 6 litrów. Do wymiany użyłem koncentratu płynu chłodzącego - G013A8JM1, w proporcji 1:1 z wodą demineralizowaną czyli dla tych co byli słabi z matematyki dwie butelki koncentratu + trzy litry wody demineralizowanej.
Co do termostatu to również go wymieniłem, ponieważ nie trzymał mi już temperatury na trasie. W mieście było w porządku, ale poza... zobaczcie sami.
Gdyby ktoś chciał kupić stare części prawie jak nowe to zapraszam na pw
Bioręk pasek i rozrząd !!!
Jeszcze pochodzi z 100 tysięcy km
Chyba w MyAudi miałem info o serwisie, ale odcięli mi dostęp. Założyłbym się, że mam wpisany rozrząd na 160 tysięcy. Poza tym jak jeździsz, że spalanie poniżej 7? Ja w neutralnych warunkach poniżej 8 zejść nie mogę.
Panie dogadamy się w gratisie jeszcze pasek wieloklinowy dołożę.
Mam taki fetysz, że lubię widzieć na fisie 6.9 lub 6.6 A tak całkiem serio to po pierwsze zdjęcia zrobiłem na typowej trasie, gdzie mam najniższe spalanie. Po drugie milion przejechanych kilometrów z prędkością nie wyższą niż 89 km/h z zachowaniem zasad ecodrivingu robi jednak swoje. Na autostradzie nie jeżdżę przecież więcej niż 100 km/h Poza trasą mam chyba "normalne" spalanie tzn. poniżej 9 litrów nie schodzę.
Potem mogę się chwalić, że Czarnula spala mi 100 ml na 1000 km a nie 1000 ml na 1000 km
> Kup TTS
> Ustaw sobie limit prędkości na 100 km/h
Ja potrafię X6 w benzynie w trasie do 10 zejść, ale trzeba się trzymać zasad eco-drivingu W 3.2 w trasie też dało radę w 10 się mieścić, więc 7 w trasie w 2.0 jest możliwe, ale pewnie w bólach.
A tak w ogóle to Karol ma wciąż stare opony, więc dlatego nie przekracza 100 km/h