witam, mam w swojej TT 1,8t ośka z tyłu hamulce 230 mm, myślę o zmianie na większe 255 mm z mocniejszej wersji z Q, podejdzie z Q do ośki plug&play, czy potrzebne adaptery?
witam, mam w swojej TT 1,8t ośka z tyłu hamulce 230 mm, myślę o zmianie na większe 255 mm z mocniejszej wersji z Q, podejdzie z Q do ośki plug&play, czy potrzebne adaptery?
Był poruszany temat. Musisz kupić zaciski i osłony tarcz z Q, no i oczywiście tarcze i klocki. Dodatkowo możesz pójść o krok dalej i kupić adaptery, wtedy wchodzą tarcze 280 ale dochodzi rzeźba z osłonami.
Proszę mnie poprawić jak coś źle napisałem.
a jarzma będą pasować z moich 230 ?
Mój ulep 2.0 z EFR6758 https://www.klubtt.pl/showthread.php...lfegorTT-Q-225
a rozstaw śrub do mocowania jarzma do auta będzie taki sam dla większych ?
Ale hamulce z Q do oski nie podejda nawet pomimo zmiany jarzm i zaciskow. Z tego co wiem to delikatnie tarcza bedzie obcierac o jarzmo po zewnatrz. Ale za to zestaw na 280mm swietnie pasuje z zaciskami z Q
czyli szukać zestawu na 280 mm? i do tego adaptery będą potrzebne ?
albo co możecie mi poradzić żeby zmienić te małe 230, najlepiej bez dużej rzeźby ?
Ostatnio edytowane przez Jankesss ; 18-07-2019 o 09:48
Zakladaj adaptery + zaciski z quattro + tarcze 280mm (czyli przednie z octavii tdi, golfa4 itp). Jedyna modyfikacja to trzeba bedzie „zgolic sam rant w oslonach tarcz. Zalozylem taki zestaw u siebie na tyl i zmiana jest naprawde odczuwalna! Na plus rzecz jasna
czyli szukać zacisków tył z jarzmami 280 mm z quattro plus adaptery
masz jakiś namiar na sprawdzone adaptery ?
znalazłem na szybko takie zaciski: https://allegro.pl/oferta/swap-zacis...0mm-7546047456
nadadzą się?
Ostatnio edytowane przez Jankesss ; 18-07-2019 o 15:26
Te z linka nie podejdą, golf V ma inny rozstaw śrub do kół.
Zaciski kupujesz z tt quattro lub s3, adaptery ogarniał ktoś z forum, a tarcze od golfa/octavii 280mm z przedniej osi.
Dokladnie tak jak mowi Dawson
zmiana z 232 na 256 wymaga 4 tulejek 6mm i dłuższych śrub i tyle
Części TT 8N 225KM i R32
a najlepiej jarzma od cupry
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk