Myślałeś może o tych kratkach z przodu w plastrze prysnąć je w czarny połysk ? Razem z tą dokładką było by sztos w chooj
Myślałeś może o tych kratkach z przodu w plastrze prysnąć je w czarny połysk ? Razem z tą dokładką było by sztos w chooj
Ja ogólnie uważam ze strasznie nie spójność , grill chrom, dokładna czarny połysk. Znacznie lepiej by wyglądał front w czarny połysk grill, kratki, lusterka, emblematy tył i dyfuzor tez w połysk czarny i byłaby robota
Dzisiejszy spacer.
20190526_190749.jpg
AUDI nie przestaje się kochać.
Auto jeszcze trochę się zmieniło.
Z przodu jest zamontowany zestaw BBK od Frog Racing. Zaciski 6 tłokowe AKEBONO, przewody w stalowym oplocie i nacinane tarcze ATS.
Skuteczność hamowania znacznie wzrosła.
20190610_182933.jpg
20190610_182831.jpg
Przy okazji pod silnikiem zamontowano nową płytę osłonową, nabytą dzięki Michał26.
20190607_151648.jpg
Dzięki uprzejmości humidorek moja kierownica z TTS ustąpiła miejsce kierownicy z TT-RS.
Obszywanie skóra na skórę bi-kolor, z punktem zero, z indywidualnym przeszyciem bi-kolor wykonała firma PFI z Knurowa. Wynegocjowałem dla klubowiczów rabat na ich usługi, można powoływać się zarówno na mnie, jak i na nasz klub.
Od ręki wykonali też dla mnie dywaniki z pomarańczowym przeszyciem.
20190612_145342.jpg
20190612_145324.jpg
Jak widać na zdjęciach zmieniłem też dodatkowe łopatki przy kierownicy.
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 14-06-2019 o 22:07
Daje 45 i biere, po tyle chodzom, a tu jeszcze modyfikacje, pewnie bity.
Pamiętacie modyfikację dźwigni S-tronic w TTS?
Był to pionierski projekt. Jak pokazało życie, nie był pozbawiony wad.
Podczas tegorocznego zlotu w Stegnie, konkretnie na torze w Pszczółkach trzpień w wybieraku dsg urwał się.
Nie było normalnej możliwości zmiany trybu pracy skrzyni.
W tym miejscu dziękuję wszystkim, którzy chcieli pomóc ( tak Paweł, Tobie też bardzo dziękuję ).
Kilkaset km musiałem pokonać z nieestetycznym kikutem.
W naprawie miałem kilka możliwości.
Wymiana wybieraka.
Wymiana i modyfikacja wybieraka.
Naprawa obecnego wybieraka.
Wybrałem ostatnią opcję. Wymyśliłem taką oto naprawę, która pozwoliła na zachowanie niskiej dźwigni S-tronic. Wyrównałem kikut trzpienia. Następnie idealnie w jego osi wywierciłem delikatnie otwór na głębokość około 22 mm. Wiertła 1 mm, 1,5 mm, 2 mm. Kolejnym etapem było nagwintowanie otworu gwintownikiem M2.5 na całej głębokość wywierconego otworu. Zaprzyjaźniony tokarz-ślusarz dospawał do 20 mm śruby M2.5 nakrętkę o średnicy wewnętrznej 5 mm. Taki zmyślny uchwyt łączący kruciec z gałką zamontowałem po wcześniejszej obróbce w samochodzie.
Całość wygląda na solidne połączenie.
20190626_094344.jpg
20190626_094522.jpg
20190626_100200.jpg
Teraz to już nie ma uja. Musi trzymać
No pięknie, ale tak urwać! Grzegorz Ty mniej trochę jedz ciapkapusty i karminadli, bo ty siły za dużo masz
Gratki naprawy.
Możesz jeszcze ten zmyślny uchwyt wkręcić do króćca na kleju do gwintów.
Pozdr
Miki
Oficjalnie ogłaszam, że nie będę już startował w konkursie na najładniejsze AUDI TT mk2.
Coś się kończy, coś się zaczyna.
Grzesiu co się stało? sprzedałeś? Czy zdjęcie Kanapy z fb coś sugeruje?
Tak.