Jak będzie się trzymało i nie powodowało łuszczenia, odprysków, parcienia, farbowania lub innych nieprzyjemności, to bardzo fajny efekt
Jak będzie się trzymało i nie powodowało łuszczenia, odprysków, parcienia, farbowania lub innych nieprzyjemności, to bardzo fajny efekt
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Wygladają milion razy lepiej, dobra robota. To może zrób jakiś mały update po jakimś czasie użytkowania.
Ja osobiście swoje zdjąłem, bo bardzo lubię jak te metalowe elementy są na widoku.
Przydałaby się regenracja właśnie tych aluminiowych elementów, ale to miejsce jest akurat dosyć podatne na zadrapania (w porównaniu do np. gałki i tego pierścienia od zmiany biegów), więc to by było bez sensu bez ponownej galwalizacji...
Jak sobie radzicie z "zarośniętym" brudem kokpitem? Są elementy, których poprzedni właściciele nie utrzymywali w należytej czystości i warstwy brudu można zdrapywać. Przez chwilę używałem środków kuchennych do tłuszczu i nawet dają radę. Większe problemy zaczynają się w przypadku elementów ze strukturą. Macie jakieś rady, czy aż tak grubego brudu już nie ruszacie?
Hmm, zależy gdzie. Jakie miejsca masz na myśli? Ja bym polecił parownicę, żeby rozbić taki zeschnięty brud.
Ja bym środkiem typu APC robił. Na pewno nie zdrapuj zaschniętego brudu, niszczy się mocno przez to powierzchnia czyszczona.
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Głównie osłona kolumny kierowniczej, cały tunel środkowy.
Co do zdrapywania, to się domyślam, dlatego tylko mikrofibra i płyn do tłuszczu. Strasznie to czasochłonne. Ale jak wspomniałem największy problem to struktura, czy na to też macie jakiś sposób? Pędzelek, jakaś szczotka? Mikrofibra wydaje się nie dawać sobie rady.
APC i pędzelek jest moim zdaniem najbardziej skuteczny, pamiętaj aby psikac APC na pędzelek a nie bezpośrednio na plastik/czyszczona powierzchnię a potem zostaw na chwilkę żeby APC podziałało , jak zostaje dalej trochę brudu to powtórz czynność az nie zniknie calkiem, na koniec jakbyś zauważył że masz jaśniejsze gdzieś plamy (tak się czasami dzieje na plastikach ) to przed nałożeniem dresingu użyj wilgotnej mikrofibry (tylko wilgotnej delikatnie )a potem nałóż dresingu i powinno być cacy. No i wszystko wykonuj w cieniu na chłodnych elementach a nie w słońcu
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
https://youtu.be/p8MMEEEFrLM
Zerknij tutaj w 1:22 masz grubszy brud na kierownicy, może o takie coś ci chodzi?
Ad post 257.
Cześć. Myślę, że po prawie dwóch tygodniach codziennego używania podpórek mogę polecić ten sposób odświeżenia elementu.
Farba się trzyma, nie zaobserwowałem łuszczenia, odprysków, parcienia, nie farbuje mimo bezpośredniego kontaktu ze skórą nogi lub poprzez materiały.
Równocześnie z tymi elementami pomalowałem portfel ze skóry naturalnej i tu także wyraźna trwałość. Farba producenta z rozsądnej półki cenowej, całe 11.50PLN
Panowie, macie jakiś pomys jakiś pomysł co do pierścienia na kierownicy? Myślisz, że możnaby było to jakoś podważyć, zdjąć i wypolerować? Jestem ciekaw z jakiego to materiału. Gałką się zająłem po raz drugi i wygląda teraz jak ori, ale ten pierścień na kierownicy wszystko psuje... I się zastanawiam czy nie rozłączyć baterię i jakoś spróbować je podgrzać a potem wydłubać.
Ewentualnie zawsze zostaje samemu spróbować.
Jeśli kogoś kiedyś interesowało czy jest różnica po zastosowaniu środka typu glaze a konkretnie Black Hole (poorboys world) na czarnym lakierze to poniższe zdjęcie ukazuje efekt, kolega Filip był królikiem doświadczalnym lewa strona po zastosowaniu prawa bez.
Ostatnio edytowane przez Kanapa ; 06-09-2019 o 10:01
Piękny efekt. Moja następna TT-ka będzie obowiązkowo w czarnym.
Yo!
Niecalkiem o detailing pytanie, ale spróbuję.
Gdzie w Warszawie mega porządnie umyć podwozie?
Witam wszystkich dawno mnie nie bylo z racji braku czasu a dwa zazimowania samochodu. Nie chciałem zakładać nowego tematu a poniekąd to też detaling. Mianowicie takie pytanko do Was.... Czy ktoś orientuje się jaki kod lub coś w tym stylu maja czerwone fotele z Tt mk1? Swoje chce doprowadzić do ideału ale do tego potrzebuje zaprawki pod kolor do skóry bo mam z tyłu oparcia szrame i obok regulacji podnoszenia.
https://sklep.lederzentrum.pl/audi.html
pobierz próbkę i sami dobiorą Ci farbę względem upływu czasu...