Fajnie ze auto spełnia Twoje oczekiwania i dzielnie zniosło trackday
Dużo rzeczy zrobione więc musi śmigać
Nigdy nie jeździłem na Ułężu - do jakich prędkości się tam rozpędza ?
Fajnie ze auto spełnia Twoje oczekiwania i dzielnie zniosło trackday
Dużo rzeczy zrobione więc musi śmigać
Nigdy nie jeździłem na Ułężu - do jakich prędkości się tam rozpędza ?
U kogo robiłeś silnik? Nie myślałeś o zrobieniu całego wydechu?
Damian Opajdowski - jak będziesz potrzebował, to pisz na PW dam jakiś kontakt do niego
Myślałem, ale to jest następne w kolejce i to dopiero może za rok (kasa ). Widać na podsumowaniu, że sporo mnie kosztowało zrobienie prawie serii.
Aby wpadł wydech warto zrobić do tego IC i od razu po tym wystroić i tutaj robi się ~5-7k. Wypadałoby zrobić też tipa, wrzucić fajny stożek i robi się kolejna spora ilość pieniądza
Byłem trochę zestresowany, więc nie patrzyłem na liczniki tylko wszystko na wyczucie. Parę razy 3 bieg się kończył (a na 4 nie wrzucałem, bo zaraz i tak było dohamowanie), była jedna prosta gdzie wpadała 4 i 140 na pewno było na liczniku.
Ostatnio edytowane przez Sorprop ; 17-08-2018 o 08:18
TTka jeździ, drobne problemy z hamulcami, które zostały rozwiązane. Jeden zacisk prawdopodobnie do poprawy, ale to już sobie z BelfegorTT ogarniamy
Samochód dostał konserwację podwozia (zdejmowany wał i bak) wraz z wewnętrznymi progami. Ze względu na nasze obecne "zimy" zakupiłem Michelin Crossclimat+, aby okres jesienno-zimowo-wiosenny sobie na nich jeździć, a letnie upalania będą na dotychczasowych Pilot Sportach 4.
W niedługiej przyszłości mam nadzieję, że uda się w końcu ogarnąć sprawy lakiernicze, bo obecnie to najbardziej kole w oczy.
PS. Od użytkownika Glajt przyszły regulowane wahacze, więc pojawiła się nadzieja na obniżenie w przyszłym roku
Ostatnio edytowane przez Sorprop ; 11-12-2018 o 10:54
Sezon rozpoczynamy na ubogo, ale zawsze coś tam będzie do przodu.
Wymiana akumulatora na nowy zaowocowała rozwiercaniem śrub do obudowy akumulatora - te co były z plastikową oklejką poddały się i umarły. Dzięki temu nie miałem już skrupułów przy zakupie customowego zestawu montażowego zastępującego wszystkie standardowe śruby do obudów w komorze silnika.
Zestaw wygląda tak:
Póki co na montaż jeszcze trochę zaczeka.
Auto stoi w kolejce do mechanika na serwis i sprawdzenie paru podzespołów. Po zakończonych pracach wpadną śrubki i zobaczymy jak to będzie wyglądało na aucie. Być może przy okazji uda się w końcu znaleźć czas na polakierowanie obudów na czarny połysk
Ostatnio edytowane przez Sorprop ; 12-03-2019 o 21:08
I w końcu wpadło na auto:
Niestety na osłonę przy kolektorze ssącym jeszcze nie wpadły, bo śruby się zapiekły i będę teraz kombinował, aby to ogarnąć.
Od kolegi PiterSTR wpadła rozpórka, która zostanie pomalowana na czarno. Póki co siedzę w środku mierzę i planuję jak załatać "dziurę", która powstała po usunięciu kanapy.
Myślę też nad usprawnieniem oświetlenia tablicy, bo plastiki, które trzymają lampki lubią się łamać, a nie chcę po raz kolejny ich kupować, bo to bez sensu. Dodatkowo niszczą lakier i już pojawiła mi się tam rdza :/
Skąd kupiłeś ten zestaw montujący? Wygląda zarąbiście pod maską, więc też chętnie w takie coś się zaopatrzę.
I jaki jest numer tych błotników? Szukam i szukam w Etce i mogę tylko nadkole znaleźć... mi jednej brakuje po lewej stronie.
https://www.ebay.pl/itm/Audi-TT-AMK-...:rk:1:razz:f:0
Jedyny numer jaki jest to 8 NO 075 111. Ale to tylko na tych obu z prawej (nr jest ten sam), na tych 2 z lewej nie ma nic.
Dzięki! Coś tam znajdę i zamontuję.
Mój ulep 2.0 z EFR6758 https://www.klubtt.pl/showthread.php...lfegorTT-Q-225
Samochód u mechanika. Zaopatrzenie od Michała: fabrycznie nowy alternator hella, chłodnica wspomagania, czujnik wstecznego, teleskopy klapy bagażnika FEBI.
Dodatkowo na samochód wpadają sprężyny obniżające, które były zamontowane przy zakupie oraz regulowane wahacze od Glajt.