Wysokość jest dobra, niżej bym nie dawał.
AUDI nie przestaje się kochać.
Ja chcę właśnie wyżej - z przodu do nadkola jest mniej niż grubość kciuka (boję się, że na nierównościach po porostu przywali w nadkole), a tył potrafi obcierać przez tę wypustkę na lini łączenia zderzaka z budą.
Mnie się bardzo podoba.
te podwójne rurki to tylko ostatni tłumik zmieniony czy cały układ?
Tłumik zmieniony. Był cały układ z TTS gotowy, ale zupełnie inaczej jest poprowadzony.
Bardzo ładny Roadster uwielbiam TT w niebieskim kolorze. Te felgi pasują jak dla mnie, jak mało które. Fajnie też że powoli pracę idą do przodu i robią swoją robotę. Powodzenia w dalszych pracach
Dzięki wszystkim za miłe słowa . Powolutku, ale idzie wszystko do przodu.
Będzie co oglądać na zlocie.
Fajne autko, gratki
Pozdr
Miki
Autko sprawia mnóstwo frajdy -zarówno jazda jak i "grzebanie" przy nim. Zawsze jest coś do dopieszczenia, ale stopniowo zaczyna być tak, jak chcę
Żeby nie było, że nic się nie dzieje - w autku wymieniłem ręczny na wersję w skórze i z podłokietnikiem, gdyż ten plastikowy jest wg mnie mega słaby. Chciałem z białą nicią i się udało. Docelowo wpadnie też gałka biegów z TTS ( podobają mi się te czerwone akcenty) również z białym przeszyciem. Jak czas pzowoli, to jeszcze przed zlotem kierownica dostanie nowe obszycie pasujące do reszty Z rzeczy gorszych - ochrzciłem jedną z felg, pierwszy raz w życiu zaskoczyl mnie krawężnik (i to 3 tygodnie po montażu wk..rw miałem nieziemski). Decyzja zapadła, że na ten sezon zrobię zaprawkę żeby mnie to mocno nie drażniło, a na przyszły wszystkie felgi idą do malowania w grafit i wtedy będzie na tip top (jak coś jeszcze kosmetycznego im się stanie do zimy, to nie będę przynajmniej płakał).
Z planów na najbliższe dni (tylko czekam na pogodę), to czyszczenie silniczków klapek od dachu (czasami kontrolka nie znika, gdy złożę dach i to prawdopodobnie przez syf w silniczkach klap).
i tu jeszcze mała zapowiedź Więcej info w najbliższym czasie
Ostatnio edytowane przez Samurai ; 22-05-2019 o 11:30
Wiem, że zjadała Was ciekawość, czym są te dwa czarne pudełeczka :P. Otóż udało się opracować przystępny cenowo moduł do zdalnego otwierania/zamykania dachu w naszych roadsterkach . Grzałem się na to rozwiązanie od samego początku, ale ceny mnie odstraszały. Tak to działa:
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany takim rozwiązaniem to proszę o info Drugi moduł jeszcze czeka na test - pozwala on na otwieranie/zamykanie dachu bez konieczności przytrzymywania przycisku w kabinie
Wspomniałem też, że czasami mam problem tego typu, iż po złożeniu dachu szyby nie podnoszą się do końca i nie gaśnie kontrolka od dachu. Przyczyną był syf i smar w silniczkach sterujących klapami. 30 minut z demontażem i czyszczeniem i sprawa zażegnana Tak wyglądał silniczek po otwarciu, nie mogło być więc styku.
Przy okazji przejrzałem cały mechanizm i "podetailingowałem" to i owo
Ostatnio edytowane przez Samurai ; 05-06-2019 o 14:16