Ostatnio edytowane przez elmacho ; 29-08-2018 o 06:42
To wyjmij z niej aku bo po takim czasie na pewno nie bedzie się nadawal do niczego. Dla zdrowotnosci opon dobrze bylo by je przekrecac aby nie stala caly czas w jednej pozycji. I koniecznie nie wilgotne pomieszczenie bo zawieszenie strasznie koroduje podczas takiego postoju.
Dzięki Paweł, tak jak napisałeś zostało czynione, aku. (Ośka stoi na kobyłkach) itp., Po powrocie będę ją chciał odnowić na maxa. Pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Dawno tu niczego nie pisałem, ale nowy rok i nowe pomysły, choć mogę je realizować jedynie "na odległość". Rozłąka (choć tylko czasowa) z "Ośką" jest bolesna
Pomysł nr 1 - jednak zmiana hamulcy na mocniejszy zestaw (od TT R32). Nie będę się rozpisywał dlaczego itp. - Poprzednie były ok. ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Pomysł nr 2 - zmiana zawieszenia na Bilstein 47-080478 (PSS).
Pomysł nr 3 - doprowadzenie zegarów do perfekcji.
Mam na to sporo czasu, ale działania zdalne już powoli rozpoczynam.
WhatsApp Image 2019-02-03 at 10.11.51.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-03 at 10.11.52.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-03 at 10.11.50.jpeg
WhatsApp Image 2019-02-02 at 06.54.53.jpeg
Zaczyna się od zegarów, hamulców i zawieszenia ale pomysłów przybywa. Po wstępnym ogarnięciu tych tematów, będę zbierał graty na następne "fanaberie".
P.S. Dobrze, że michal26 ma "nowego, szybkiego pomocnika".
Kolega Annubis pewnie też nie będzie się nudził - Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 03-02-2019 o 22:22
Wróciłeś!!! Opisuj wszystko co robisz, z chęcią poczytam
"A kiedyś to ja Wam wszystkim pokażę! ale na razie mi się nie chce." - Motto mojej teTTuni co imię jej brzmi Skarbek
Nie wróciłem, ale zaczynam z pomocą forumowych kolegów oraz moich znajomych powoli coś działać przy ośce. Takie małe przygotowania z mojej strony "na odległość". Mam dużo czasu i zobaczymy co z tego wyjdzie. Osobiście jestem dobrej myśli i chciałbym rozpoczęte projekty zakończyć zaraz po powrocie tzn. dobrze by było aby przygotować TT do zamontowania nowych części. Jestem zdany na pomoc moich kumpli, którzy starają się mi w tym pomóc, i jak najdelikatniej próbują demontować poszczególne podzespoły (choć nie wiem czy podczas wyjmowania licznika, któryś nie pomógł sobie kostką trotylu ). Jestem i tak wdzięczny, że choć w taki sposób mogę coś "podłubać".
Hehe Fazer to brzmi jak hasło z rodzaju "Mam od tego swoich ludzi" ciekawy pomysł z tymi hamulcami, jestem serio ciekawy czy ten setup od r32 hamuje dużo lepiej niż ori normalny. Liczę na to że będzie w końcu okazja w tym 2019 się zobaczyć na jakimś zlocie i że Kaba też będzie bo bardzo miło wspominam nasze spotkanie
ps. Sylwia też liczy że wpadniecie na jakiś zlocik w 2019 pozdrawiamy. No i muszę wspomnieć koniecznie że dalej uważam że ta kiera co potem na mazurach na szybko montowałeś wygląda fantastycznie i dzięki za podwózkę na mazurach z sklepu :P
O tym jak "Ośka" hamuje, to przekonam się dopiero w wakacje w 2020 r. (jak dam radę poskładać), i mam nadzieję, że wtedy się spotkamy Pozdrowienia dla Sylwi i trzymaj Kanapa kciuki, bo jednak projekt na odległość, to jest wyzwanie.
R32 hamuja o niebo lepiej niz seria. Albo napiszę innaczej. Seria nie hamuje a taki zestaw r32 plus tyl 280/288 już sobie daje radę nawet i na torze. 312mm to bieda ale zobaczymy czy w a3 się sprawdzą te super tarcze które są już u mnie. Lekkiego życia ze mną i a3 nie bedą miały także się okaże czy przejdą test.
Wykorzystując czas "bezczynności Ośki", zegary zostały przywrócone do stanu ich świetności. Podziękowania dla kolegi "Annubis".
Licznik TT.jpg
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 19-03-2019 o 19:40
Długo tu nic nie pisałem, bo i nic się nie dzieje jak na razie. Lecz porządkując kompa, natknąłem się na pierwszy wykres "Ośki" z hamowni, jeszcze przed jej modzeniem i wrzucam tu do tematu dla porównania oba przed i po modach.
Przed
I wykres z hamownia 05.04.2017.jpeg
Po
II Hamownia 11.05.2018.jpg
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 02-05-2019 o 19:38
Czy to normalne, że wykres był taki pofalowany? O ile wiem, garby są głównie wynikiem zmian faz rozrządów (choć raczej nie częściej niż 2 razy). Powinni chyba powtórzyć pomiar, jak totalnie go skopali...
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Pierwsze hamowanie zostało zrobione tylko poglądowo, tzn. interesowało mnie czy trzyma serię. "Ośka" też pewnie miała wiele "za uszami" (może stąd te fale), choć prowadziła się w miarę dobrze. Drugie hamowanie zostało zrobione rok później w innej firmie i na innej hamowni już po wprowadzonych modyfikacjach i wymianach wielu podzespołów.