Nie zrozumiałem Cię do końca ? Kupiłem A6 bez specjalnego namysłu i oceny stanu, więc musiałem wsadzić w nią zaraz po kupnie 10k - poleciało po dwóch dniach sprzęgło, okazało się że cały przedni zawias jest do wymiany, tarcze + klocki, pompa ABS, przewody do Torsena, coś tam jeszcze + coś tam jeszcze + płyny i oleje + geometria i się uzbierało. Zakładam, że zostanie u mnie na dłużej - starszy pies nie daje rady już wskakiwać do XC60, za wysoko dla niego, więc A6 Avant jest w sam raz. Uznałem, że zainwestuję w to auto, bo samo w sobie fajne i silnik daje przyjemność z jazdy. Pewnie gdybym robił to na używkach, najtańszych zamiennikach i sam w garażu (ale nie umiem i nie mam garażu) to wyszłoby o połowę mniej - ale czy nie okazałoby się to mniej trwałe? Zobaczymy.
Żeby nie wyszedł off top - na własnej skórze (nie pierwszy raz, bo ja kupuję sercem, a nie głową) przekonałem się, że warto dobrze prześwietlić auto przed kupnem bo można się obudzić po kupnie z pakietem startowym o wartości równej wartości kupionego samochodu. Jednych na to stać, innych nie. Ale nawet jeśli środki są to lepiej je wydać mądrzej niż ja - gdybym A6 dobrze prześwietlił przed zakupem to albo bym jej nie kupił, albo zbijał cenę do upadłego.