-
Rejestracja sprowadzonego samochodu problem.
Witam mam problem, mianowicie wczoraj zakupiłem samochód osobowy Audi TT, które pochodzi z Niemiec. Osoba od której kupiłem samochód (na potrzeby tego problemu określę go X'em) sprowadziła go do Polski tydzień temu, nie opłaciła go. Posiadam wszystkie książki serwisowe, ubezpieczenie na miesiąc mały i duży brief oraz umowę kupna używanych pojazdów mechanicznych ( kaufvertrag für gebrauchte kraftfahrzeuge ), niestety umowa dotyczy Polaka X od którego kupiłem samochód jak i od Niemca. W szale emocji sporządziłem przy zakupie umowę kupna i sprzedaży na kolanie, która brzmi mniej więcej tak i jest napiasna na odwrocie jakies wydrukowanej kartki.
Ja X o numerze seryjnym dowodu osobistego XXX1111 otrzymałem kwotę 35 000zł w zamian za Audi TT *J o numerze VIN TRUsdasd... Tym samym przekazałem samochód Y o numerze seryjnym YYY222.
Podpis
X
Y
Co powinienem teraz zrobić :/.
Ostatnio edytowane przez Jakub.o ; 14-11-2018 o 13:02
-
Z tego co rozumiem to:
1. Auto jest na Niemca
2. Umowa kupna sprzedaży została zawarta pomiędzy handlarzem, a Tobą, a nie tak jak często się robiło "Na Niemca"?
Czy:
1. Samochód w papierach jest na Polaka i na Niemca
2. Umowa kupna sprzedaży została zawarta pomiędzy handlarzem, a Tobą, a nie handlarzem i Niemcem, a Tobą?
-
Uprawnienia umieszczania postów