Panowie i jak finalnie wygląda sprawa z przerobieniem 1.8 180 km quattro na podwójny wydech? Wchodzi wszystko jak do seryjnej 225? Od kolektora mam cały wydech do wymiany oraz blendę w zderzaku, więc lepszej okazji na przeróbkę nie będzie.
Panowie i jak finalnie wygląda sprawa z przerobieniem 1.8 180 km quattro na podwójny wydech? Wchodzi wszystko jak do seryjnej 225? Od kolektora mam cały wydech do wymiany oraz blendę w zderzaku, więc lepszej okazji na przeróbkę nie będzie.
Wchodzi wydech od 225 gabarytami, jedynie flansze laczace z dp trzeba odciac z Twoich katalizatorow i przyspawac do katow od 225 gdyz maja inny ksztalt. Same katy od 180 nie podejda do reszty wydechu od 225 gdyz maja inna srednice.
A nie wystarczy przypadkiem zastosować jedynie redukcji z 65 na 55 mm, odpowiednio tam dopasować i wchodzi w standardowy łącznik od 180 quattro? Takie info też znalazłem na uk forum.
Na skroty tez mozna.. ja u siebie dalem wszystko od dp do konca i „przeskoczylem” na wieksza srednice.
Chyba, że tak. Ja miałem na myśli najłatwiejszy sposób jak przejść na "dwururkę"
Niby inny temat ale tu jest większa aktywność, słyszał ktoś o zamontowaniu w 1.8 wydechu od 3.2? Co się zmieni, coś polepszy coś pogorszy ?
Slyszal bo ja tak robilem. Przepustnice zrobilem sterowana z kabiny na przycisk. Niezla opcja z tym tlumikiem nawet
też można na podcisnienie to tam jest tylko zbiorniczek i gruszka, z kabiny idzie tylko kabelek z napięciem.
Części TT 8N 225KM i R32
Niedawno zakupiłem ttke 180Q z jednym wydechem, okazalo sie ze caly wydech jest do wymiany, katy wycięte wszystko zrobione na sztywno końcówka wydechu odpadała.
Bylem w podobnej sytuacji jak ty a podwojony wydech wygląda o niebo lepiej i naprawdę polecam taka modyfikacje. Musiałem zakupić kolektory ze złączem elastycznym od 225Q i 180Q ponieważ z 180 nie pasują do wydechu 225 wiec trzeba to po prostu zamienić i dospawać, prosta sprawa. Wydech ogólnie pasuje dość dobrze, trzeba wyciąć kawałek belki żeby miał wyjście z prawej strony, odpowiednio go zamocować itd. Trochę prawa strona stukała ale po poprawieniu paru rzeczy dalszym docięciu jest idealnie, bez problemowo da się to zrobić a efekt jest naprawdę fantastyczny.
Części kupowałem używane
Kolektory po 100zl cały wydech od 225q 800zl i blenda 100zl
1100zl i masz podwójny wydech brzmi i wygląda naprawdę dobrze.
Jaka belke wycinales??! Tam absolutnie nic sie nie wycina.. caly mod jest prawie plug and play i portek od 225 tez nie trzeba, zostawia sie od 180 jedynie flansze z katow od 180 trzeba odciac i dospawac na flansze od 225, skrecic i trzyma jak umarly obrazek. Pozniej trzeba zmienic blende zderzaka tylnego i po temacie. Nic nie stuka nic nie puka, a juz na pewno nic sie nie tnie w aucie!
Sam tego nie robiłem, robił mi to mechanik i poważnie nie było wyjścia na prawa rurę i trzeba było wyciąć, tu na zdj ( https://imgur.com/a/P7ev3gA ) masz zaznaczone własnie na mojej tt ten kawałek wycięty.
Odebrałem auto i prawa końcówka stukała własnie o to wycięcie i trzeba było jeszcze kawałek dociąć, teraz już nic nie stuka, może po prostu mechanik kiepski jak mówisz ze da się to zrobić inaczej.
Masz oske czy quattro?? W mojej 180q bylo miejsce na dwa kominy i problemu nie bylo. Lepiej upewnij sie ze masz blache dobrze zabezpieczona po tym zabiegu, zebys za chwile rudej tam nie mial..
Quattro, może dlatego ze to wersja Usa, blacha zabezpieczona