Tempomat zamontowany 2 godzinki roboty na spokojnie, jutro jadę na aktywację
Tempomat zamontowany 2 godzinki roboty na spokojnie, jutro jadę na aktywację
Fajnie, sam to robiłeś, miałeś jakieś problemy?
Daj znać, jak zakodujesz.
montowałem sam, mam bardzo ułatwianą sprawę ponieważ ustawiłem dwie TT koło siebie i przekładałem. Dzisiaj aktywowałem i jest wszystko ok. Mam tylko jeszcze jedno pytanie , czy przy włączonym tempomacie nie powinno wyświetlać tego na Fisie ?
O ile pamiętam, to nie ma żadnej informacji. W każdym razie ja nie miałem w niebieskim 8N.
Nie ma żadnej informacji na FIS o działającym tempomacie .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Tempomat sam w sobie działa,na fisie nic nie będzie o działającym tempomacie
ok dzięki, jestem spokojniejszy ,już myślałem że jeszcze coś do przełożenia.
Ile czasu zajmuje taki montaż tempomatu?.
Witam. Kupilem na ebay-u tempomacik do TT mk1 ( manetka, kabelki , instrukcja) dokupiłem sensor do sprzegla bo u mnie nie bylo , dalem znajomemu zeby zalozyl. Zalozyl wszystko zgodnie z instrukcja i lipa tempomat niedziala, co prawda teraz w kompie nie pokazuje ze funkcja jest niedostepna(tempomat) tylko nic nie pokazuje ?? ps. Nie moge wlaczyc swiatel ''dlugich'' ( popychajac manetke do przodu) mogę nimi mrugnąć (manetka do siebie).
Wracam do niego we wtorek ale jak by ktos mial jakis pomysl co warto by bylo sprawdzic.
Z góry dzieki za pomysly
hi , w yorku mieszkasz????
jak cos moge sie zapytac znajomego czy nie chce sie w tym pobawic , on sam zakladal do a4 , i mial do mnie zalozyc , ale na razie odpuscilem temat tempomatu - moje argumenty , nie po to kupilem tt-i aby pozwalac na jazde w urzadzeniu ----wiem , wiem wiem ...zaraz uslysze ze zawsze moge przelaczyc sie na tryb normalny , ale jazda na temopmacie usypia czujnosc - odprezenie i spowolniona reakcja na to co sie dzieje na drodze....a ciapki tutaj jezdza jak...hiii....nie chce jeszcze miec skasowanego autka....nie znudzila mi sie "niunka" teraz duzo slonca wiec i dach czesciej otwarty
pozdrawiam
Witam,
Odswiezam temat. Kupiłem:
-Manetke tempomat do TT 8J
-Osłone pod kierownicę na tempomat
-VCDS posiadam
I teraz co dalej? Mam mały problem bo po złożeniu nie działają mi długie, tzn nie mogę ich włączyć na stałe tylko taka " chwilówka ". Czym to może być spowodowane?
Pozdrawiam
witam, schemat kostki w komputerze nie odpowiada temu z rysunku, tzn. numeracja pinów jest ale te numery są w innym miejscu niz na rysunku, przeszkadza to w czyms czy wpinac w podane numey?
Cześć,
Dzwoniłem do ASO w sprawie tempomatu do TT 8N. Oryginalny 409 zł. Dodatkowo dowiedziałem się, że tempomat z A3 8L jest taki sam jak w TT i też tak zamierzam przełożyć tempomat ze swojej A3. Czy w TT są podwójne migacze w manetce? Tzn. delikatnie raz w górę - miga tylko raz, mocniej w górę - migacz działa ciągle. W A3 odkryłem to niedawno, że są dwa stopnie w migaczach (być może ta manetka w A3 chodzi ciężej niż w TT). Jak jest u Was w TT z tymi migaczami?
Witam potrzebuje elektryka który podlaczyc mi tempomat w tt 8n. Pozdrawiam.