Dla mnie 19tki bajka ale twarde. Pytanie, czego oczekujesz tym bardziej, że zmieniasz tylko o 1 rozmiar...
Dla mnie 19tki bajka ale twarde. Pytanie, czego oczekujesz tym bardziej, że zmieniasz tylko o 1 rozmiar...
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Wiadomo, że oczekuję ciut lepszego wyglądu, ale właśnie jestem ciekaw, czy na resztę odczuć to jakoś odczuwalnie wpłynie.
To ciut raczej jest niewarte ceny... W kwestii prowadzenia, to w połączeniu z Magnetic Ride i Turanza t005 czuć każdą nierówność, każdy odblask przed garbem, każde fałdy na prostej jezdni, wszystko... Ale to prawdopodobnie Magnetic Ride odpowiada za bezpieczeństwo mojego tyłka i kręgosłupa, bo faktycznie obolały z auta jednak nie wychodzę... A tak rzucając ogólnikami, to większy rozmiar zwiększa spalanie o pół litra, zmniejsza komfort, zwiększa przyczepność, polepsza prowadzenie. Ja bym o JEDEN rozmiar nie zmieniał.
To wszystko wiem, kiedyś miałem przesiadkę z 195/65/15 na 225/40/18 - ciekaw jestem jak w tym konkretnym przypadku to wygląda ta konkretna zmiana. Co do twardości, to obecnie TT mam na gwincie, więc i tak czuję każdy kapsel leżący na drodze . A co do zmiany, to i tak chcę drugi komplet kół, więc jest okazja coś fajnego wybrać
Ostatnio edytowane przez Samurai ; 06-08-2018 o 13:45
Szczerz to ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Bo zarówno na komfort, prowadzenie, głośność, spalanie wpływać będzie więcej czynników. Nie zawsze bowiem większe felgi i większa szerokość oznacza spadek osiągów samochodu i wzrost spalania. Miałem niejednokrotnie przeciwne przypadki.
Istotne jest również to, gdzie masz zamiar jeździć i jakie pokonywać dystanse?
Osobiście podpowiem tak:
Mam 20", 19", 18" i do lansu wiadomo - 20". W każdym innym przypadku tylko i wyłącznie 18".
AUDI nie przestaje się kochać.
19" do lansu też się nadaje - zobacz moje fele;P
U mnie właśnie jest opona 255/35, a przez chwilę jezdzilem na stalowych 16" opona 205/55 i różnica w spalaniu była duża, mimo że były to zimówki. Duża tj. nawet ok 1l/100km
Co do komfortu to też się poprawił, ale wyglądało to tragicznie
Dzięki za wszystkie odpowiedzi - wnioski muszę wyciągnąć sam. Btw. Sprawdziłewm w końcu co tam za tarcze u mnie są na przodzie: TRW DF6013S
Badej nawet się nie zastanawiaj. Na 19 te auto będzie wyglądać zdecydowanie lepiej, a różnice w komforcie nie są straszne. Tymbardziej że nie szalejesz po dziurach, krawężnikach itp
Ja tu miałem 19 z 245/35, także z 255/35 powinno być troszkę większy komfort.
Będę się rozglądał na przyszły sezon
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Dzisiaj idealny wieczór na pucowanie
Ostatnio edytowane przez Samurai ; 17-08-2018 o 08:24
Rozumiem, że w celu zrobienia zdjęcia podwiesiłeś się na suficie? :P
Nadal to nie tłumaczy odwróconego zdjęcia
No i pięknie