Mam problem, otóż muszę sobie wymienić sprężyny na przodzie i jestem w rozsypce bo chcę wymienić tylko na przodzie bo z tyłu są dobre, a ciężko znaleźć jakieś dobre sprężyny sprzedawane na sztuki.
Stąd moje pytanie , może ma ktoś jakieś linki do sprężyn lub zna stronkę gdzie można zamówić?
Też mam dylemat bo byłem u mechanika pytając o sprężyny jakie ma na stanie i powiedział, że ma PowerSprinxy oraz Caymany i jedynie to moge u niego zamówić i od razu zrobić na przód, tyle, że ani nie znam twardości ani koloru sprężyny a wcześniej miałem czerwone przód i tył, podejrzewam , że są to czarne(Cayman oraz PowerSprinx) i jeśli takie bym wstawił dwie czarne na przód mając dwie czerwone na tyle , to jak auto się będzie zachowywać ?
Chciałbym zachować to co miałem a jest dosyć sztywno i dobrze się na trasie jeździ. Obecnie jeżdżę na felgach 19' , ośka 180. Eibachy bym wziął na przód czerwone ale nigdzie nie ma pojedyńczych sztukto przy wymianie
edit: Jeszcze jedno pytanie, czy jeśli wymieniałbym sprężyny to czy przy wymianie trzeba wyciągać sworznie czy nie? Bo jeśli tak to mam kolejne koszty jeśli nie uda się sworznia wyjąć.