1. Nie ma znaczenia jaki masz # na sprzęgle, podmiana może nic nie dać - chyba że sterownik masz uwalony.
2. Raczej nie, stary olej/niski poziom raczej spowoduje nie spięcie
3. DYFER - zmień ze 2x olej, jak nie pomoże to wymień dyfer.
1. Nie ma znaczenia jaki masz # na sprzęgle, podmiana może nic nie dać - chyba że sterownik masz uwalony.
2. Raczej nie, stary olej/niski poziom raczej spowoduje nie spięcie
3. DYFER - zmień ze 2x olej, jak nie pomoże to wymień dyfer.
no właśnie olej został wymieniony zanim założyłem napęd. Czy można zmienić sam dyfer? gdzieś coś słyszałem że nie.. no ale ile tematów tyle legend o haldexie...
Można, zdejmujesz cały zespół napędowy, odkręcasz dyfer od sprzęgła i zmieniasz, ale wg mnie bez sensu, lepiej zmienić całość na sprawny.
dziś podmienie mój stary sterownik( na pewno jest sprawny) może tu leży cała przyczyna tym bardziej że ten leon jest w limitowanej edycji (200sztuk) może seat coś tam nagrzebał i sterownik z tt nie dogada sie poprawnie z esp.
Witam
mam problem ze sterownikiem haldexu ( wywala błąd 65535/65536 koniec linii błędu (pełna pamięć) ) i tu moje pytanie czy da się ten sterownik zreanimować? gdzie dokładnie on się znajduję?( patrzyłem od spodu pod auto na haldex ale kurna jakoś go nie widzę - jakieś kable tam idą ale sterownika nie widzę..)
2. gdzie kupić ewentualnie taki sterownik i czy muszę mieć dokładnie takie samo oznaczenie jak mój ?
nie ukrywam to moje 1 quattro i jestem w tym temacie zielony ( co prawda poczytałem trochę o tym ale dalej dla mnie czarna magia...)
Ewentualnie ktoś może polecić kogoś z małopolski ( najlepiej okolice Nowego Sącza) co potrafi ogarnąć temat quattro???
Jak masz walnięty sterownik to tylko wymiana, najczęściej na używkę sprawną, bo nowy to chore koszta (a i tak do końca nowy nie jest, a regenerowany).
Sterownik jest nad pompką, przykręcony na 2 śruby, pamiętaj żeby zaopatrzyć się też w uszczelkę metalową pod sterownik, najlepiej kup ze 2 sztuki - w ASO jakieś grosze.
numer sterownika musi się dokładnie zgadzać?? czy jest możliwość zastosowania innego?? nikt nie zajmuje się regeneracją takich sterowników?? kurcze wolałbym aby ktoś naprawił mój..niż kupić i w sumie też pewności nie ma czy jest sprawny i ile pochodzi....
sÄ… zamienne.
Witam co prawda nie audi ale może pomożecie Panowie
Pacjent: Golf V R32
Mam dwa problemy po podłączeniu (v-scan) wywaliło dwa błędy
1. 001324 opis Moduł sterowania napędem na 4koła J492 dopiska Złacze
2. 000448 opis Pompa wstępnego ciśnienia (sprzegło haldex) V181 dopiska Wyciek
może ktoś ma jakiś sugestie co może bycz przyczyną
Pierwsze co zrób to test pompy, jak martwa to masz odpowiedź. Test robisz przez VCDS, albo podepnij ją pod 12V i będziesz widział czy działa czy nie.
Odnosnie seata leona: po wymianie sterownika na ten ktory byl od poczatku w samochodzie i wymianie oleju w haldzie problem ustal i wszystko smiga az miloí ½í¸Š
Hej, u mnie bardziej nietypowa sytuacja, bo mało osób to robi. Otóż do Toledo zeswapowałem podłogę bagażnika z bory i stałem się posiadaczem Haldexa I gen. Na początek dostałem błąd 65535, ale sterownik jest już wymieniony. Olej w haldexie i moście też. Na testach pompka chodzi a haldex widzi czujnik ręcznego i stop. Nie wiem czy przy teście vagiem powinno być coś słychać na etapie testowania sprzęgieł. W każdym razie napęd się nie dołącza. Nie wiem co mógłbym jeszcze sprawdzić bez rozbierania. Wiem na pewno, że nie mam masy między karoserią a mostem. Napęd jest z rocznika 2000 i nie było śladu po takim przewodzie.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Kodowanie ESP i ECU?
Address 01: Engine Labels: 022-906-032-BMX.LBL
Controller: 022 906 032 DP
Component: MOTRONIC ME7.1.1G 0006
Coding: 0000032
Shop #: WSC 01236Address 02: Auto Trans Labels: None
Controller: 02E 300 046 F
Component: GSG DSG 0626
Coding: 0000020
Shop #: WSC 44551Pompa ESP jest z tego samego auta co Haldex. Zakodowana pod 4x4. Przyjęła kodowanie i komunikuje się z haldexem.Address 03: ABS Brakes Labels: Redir Fail!
Controller: 8N0 907 379 E
Component: ESP 20 CAN V005
Coding: 18446
Shop #: WSC 00222
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Czy ktoÅ› wie co siedzi w grupie 051 haldexa?