3 cale trochę sporo i będzie głośno, najlepiej daj kat i za nim jeszcze wydech środkowy jaki tylko się zmieści.
Ps.2.5cala by wystarczyło i było by sporo ciszej.
3 cale trochę sporo i będzie głośno, najlepiej daj kat i za nim jeszcze wydech środkowy jaki tylko się zmieści.
Ps.2.5cala by wystarczyło i było by sporo ciszej.
Znowu TT znowu Cabriolet
Chciałem za dobrze a tu 2,5 cala na 400 KM wystarcza Trudno- dlatego coś wstawię tylko nie wiem co najpierw
Jak zobaczyłem ile zostało do zrobienia rury od końca downpipe to aż żal mi było tego nie wykorzystać ;p
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Przeczytałem cały temat odnośnie wycinania kata i mam pytanie Panowie. Czy jeżeli zamiast katalizatora w mojej TT 8n APX 225KM wstawię taki tłumik przelotowy jak na razie: http://allegro.pl/tlumik-srodkowy-pr...704971656.html to będzie wystarczyć? Głośniej to na pewno będzie. Ale jak jest dokładnie średnica rury w mojej TT? Strasznie mi hałasuję podczas jazdy kat dlatego chcę go się pozbyć. W późniejszym czasie jak będzie więcej kasy odłożone chcę robić pełen przelot. Dlatego na razie chciałbym wrzucić tam puchę przelotową. I czy dam radę ogarnąć to sam? + z tego co wyczytałem mam jedną sondę tak, z która nic nie muszę robić?
Oki dzięki bardzo Panowie Tak zrobię!
Wszystko ładnie bo wydech odetchnął pozbywając się kata ale nie zapominajmy że na przeglądach zaczynają się problemy nie wspomnę o tym że policja ma przyrządy do sprawdzania emisji spalin. Stanąłem przed takim samym dylematem i gdyby nie znajomy to auto przeglądu by nie przeszło bo limit jest do 100 a ja miałem 150 więc chcąc nie chcąc wpakowałem mu dzisiaj sportowego kata i mam spokoj. Koszt nie mały ale za to pozbyłem się środkowego i jest pięknie .
Trzeba też pamiętać że w 225 seryjnie są 2 katalizatory i Down Pipe za turbiną rozchodzi się w 2 rury o mniejszej średnicy które idą do 2 katalizatorów.
Nie da się za bardzo łatwo i przyjemnie włożyć zamiast kata jakiś jeden tłumik czy sportowy katalizator bez zmiany seryjnego Down Pipe
Nie twierdzę że to niemożliwe oczywiście
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Hmm.. dzięki Arttur Coś pokombinuję.. Na Piątek umówiłem się do warsztatu i zobaczymy na co chłopaki tam wpadną haha!
Hmm.. przemyśle to i może faktycznie od razu pomyślę o DP.. Zobaczę co powiedzą w Piątek Ci magicy
Jak dla mnie trochę ryzykownie kolego - jak ktoś wyżej wspomniał to w przyszłości na diagnostyce mogą ci po prostu nie podbić przeglądu i trzeba będzie kombinować.