Zapaliła mi się kontrolka zużycia klocków.Czy po wymianie klocków błąd się sam skasuje czy potrzeba podpinać się pod komputer?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Zapaliła mi się kontrolka zużycia klocków.Czy po wymianie klocków błąd się sam skasuje czy potrzeba podpinać się pod komputer?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Powinien sam zniknąć.
Zniknie, to nie A8 D3 ze kasować trzeba
Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka
Znowu TT znowu Cabriolet
Hej, dopisuję się do wątku z pytanie czy ktoś wie, czy występują na rynku tarcze 334 w wersji nawiercanej?
Temat dla mnie ciekawy bo sam szukam. Oryginały dwu częściowe to chyba tylko gładkie. Z firmy EBC są nawiercane, znalazłem też z firmy Stoptech, jak i Rotinger (najniższa cena). Ceny niższe niż org, ale waga tarczy to 12kg w porównaniu do 10,5kg org.
Dzięki za info kolego Ja szukam 334 na przód i 312 (po lekkich modach) na tył.
Hej, czy do 3k (tarcze + klocki) da się kupić jakiś sensowny zestaw, który bez żadnych obaw o gięcie dałoby się poupalać na torze na seryjnych zaciskach?
Ostatnio edytowane przez Sorprop ; 25-04-2018 o 21:15
Zależy o jakim upalaniu piszesz ile hamowań i z jakich prędkości. Tarcze z przodu są małe 312mm i 25mm grubości, taką tarczę można szybko zagotować.
Najbliżej są tory Ułęż, Biała Podlaska i Kielce. Ułęż ma 2 hamowania z większych prędkości, Kielce z tego co oglądałem może mieć więcej. Z Białej nie mogę znaleźć żadnych dobrych filmów.
Ale pewnie Ułęż będzie najczęściej, bo jest ~40-50min ode mnie.
Problem jest, że chętnie zrobiłbym swapa jakiegoś, ale pewnie w tej kwocie z robocizną u mechanika się nie zmieszczę (laik jestem i się nie znam w ogóle ). Z tego co się orientowałem, to może na przyszły rok udałoby się coś uzbierać. Niestety tarcze, które mam na tor już się nie nadają. Do normalnej na ten sezon musiałbym przetoczyć co też mi się słabo widzi.
Jak chcesz przetoczyć to w Skrobowie klient przetacza i to też zależy czy warto przetoczyć bo możliwe że po przetoczeniu tarcza będzie za cienka
Rozmawiałem z mechanikiem i właśnie może nie być sensu. Może do zwykłej, eko, jazdy po przetoczeniu jeszcze ten sezon by dały radę. Tylko ciężko jeździć 225q w trybie eko cały czas. A co dopiero wjechać na tor. Zajrzałem do skarbonki, pogadałem z BelfegorTT i może faktycznie wpadnie swap na przód i większe tarcze. Najwyżej przestanę jeść i pić
Jestem przed zakupem i wymianą klocków hamulcowych. Wybrałem firmy Bosh. Mam nadzieję, że jakość wyższa półka:
https://gorabbit.pl/bos-0986424797.html