hmmmm... czyżby ktoś tu znowu celował w najładniejszą TT Mk2 zlotu i chciał obronić tytuł ? ... ja tylko powiem że coś tam wiem co tam się dzieje (na pewno nie wszystko) ale jest meeeega autko.
Z tego co pamiętam to masz mk1 a mister grey zwie sie mk2 wiec bez obaw
W przyszłym tygodniu powinny pojawić się zdjęcia i opisy zmian, jakie zaszły w samochodzie. Do zlotu wszystkiego niestety nie ogarnę, jednak prace rozwojowe trwać będą nadal.
AUDI nie przestaje się kochać.
Grzesiek Ty tam nie czaruj tylko pokazuj jak można poprawić doskonałość.
Obiecałem aktualizację tematu, zatem trzeba słowa dotrzymać.
Od momentu nabycia w samochodzie trochę się pozmieniało.
Zacznę od wnętrza.
Pomyślałem, że wersja TTS poliftowa bardziej mi się podoba i postanowiłem wymienić przełącznik regulacji lusterek:
20180403_133745.jpg
Mając zdemontowane boczki założyłem przewody el-wire. Podłączone do oświetlenia nocnego, oczywiście z regulowanym natężeniem. Przewody podświetlają też delikatnie kieszenie w drzwiach.
Wygłuszyłem też drzwi i boczki, co przełożyło się na lepszy dźwięk, większą ciszę w samochodzie i lepsze zamykanie drzwi.
Od razu założone zostały dodatkowe lampki oświetlenia w drzwiach - po bokach czerwone, u dołów białe.
Wyregulowałem też szyby drzwi, mając wszystko na wierzchu.
Oryginalna kierownica finalnie została zastąpiona kierownicą z AUDI TT-RS, która dostała dodatkową skórę na skórę, co wpłynęło na komfort jej trzymania:
20170903_113638.jpg
Poduszka powietrzna została wymieniona na wersję poliftową, ze srebrnym ringiem:
20180403_133750.jpg
Oryginalny daszek nad zegarami był plastikowy, zatem trzeba go było obszyć skórą z białym przeszyciem:
20180403_133811.jpg
Konsola środkowa również była oryginalnie plastikowa, dlatego i tu zaszła zmiana. Wymieniłem ją na oryginalną obszytą czarną skórą z białym przeszyciem:
20180403_133750.jpg
Mając rozebrany środek samochodu założyłem dodatkowe gniazdo USB. Umieściłem je z tyłu konsoli środkowej. Samo gniazdo jest podświetlane na biało i ma dwa porty.
By auto jak najbardziej przypominało wersję poliftową wymieniłem panel klimatronika:
20180403_133800.jpg
Wymieniłem również panel przycisków ESP, Magnetic Ride i reszty na wersję poliftową, pozbawioną przycisku elektrycznego spoilera tylnego. Wiadomo nie od dziś, że ten spoiler zdemontowałem i w jego miejsce zamontowałem spoiler stały.
Gałka zmiany biegów została jeszcze trochę skrócona, dodatkowo wokół niej pojawił się ring el-wire. Oświetlenie działa po zapłonie.
W podsufitce zagościł nowy panel oświetlenia wnętrza, wyposażony w fabryczne oświetlenie led z dodatkowym czerwonym podświetleniem:
20180403_133807.jpg
Wyprowadziłem z radia aux, które jest ukryte w popielniczce. Wersja bluetooth jakoś mnie nie przekonała.
W centralnym nawiewie zamontowałem bezprzewodową, magnetyczną ładowarkę:
20180403_133804.jpg
Z zewnątrz zamontowałem przedni grill, kratki boczne i środkową z wersji poliftowej:
20170806_113046.jpg
Pod maską zamontowałem oryginalną matę tłumiącą i zrobiłem uszczelnienie komory silnika od strony maski.
Uszczelnienie trafiło również we wnęki drzwi.
Na wiosnę TTS otrzymał nowe koła VERTINI CONCAVE Magic 20" 8,5J ET 45.
Zamontowałem również pakiet ospolierowania dedykowany do AUDI TTS 8J.
Grey na dzień dzisiejszy wygląda tak:
20180402_163422.jpg
20180402_163413.jpg
20180403_133722.jpg
20180403_133710.jpg
20180402_163436.jpg
Myślicie, że to koniec?
To mała podpowiedź:
20180402_180319.jpg
20180402_180333.jpg
Opony oczywiście będą zmienione, więc możecie zgadywać dalej.
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 03-04-2018 o 14:35
Powiem Ci, że wyszedł dobry dzik z tego TT. Nie mam się do czego przyczepić
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Się napracowałeś, nie lepiej było po prostu kupić polifta? Doceniam robotę, też mi się najbardziej podoba polift S (tak, mam takiego). Przy okazji, jak to jest z wygłuszeniem maski? W końcu jest, czy go nie ma? Jest szansa, że wrzucisz fotkę?
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Jest niesamowity pocisk, dobrze, że nie kupiłeś polifta-co byś wtedy robił?! Gratuluje Grzesiek samozaparcia i smaku w modzeniu.
Moje szczęście - Nie było obecnie, w nowej masce też nie ma (bo naprawa małego wgniecenia mi się nie widzi). Najwyżej będzie głośniej cykał :P
Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic
Oryginalnie wygłuszenia nie ma w TTS. Jednak w serwisie można kupić matę wygłuszającą maskę.
Montuje się bardzo łatwo, nie ma też problemów z demontażem.
Co tu dużo gadać, TT-ska lepiej trafić nie mogła. Wygląda naprawdę niesamowicie, felgi robią piorunujące wrażenie (przynajmniej na mnie) całość zrobiona ze smakiem.
Ty to potrafisz wzbudzić zazdrość w człowieku!!!
Niby bajery, ale subtelne ogarnięte.
Pozdr
Miki
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk