Ma ktoś na sprzedaż tt w quattro ? Lub jakaś sprawdzona w normalnych nie wygórowanych cenach ? pozdrawiam grupowiczow
Ma ktoś na sprzedaż tt w quattro ? Lub jakaś sprawdzona w normalnych nie wygórowanych cenach ? pozdrawiam grupowiczow
Cześć, mogłby ktoś rzucić okiem na te sztuke? https://www.otomoto.pl/oferta/audi-t...-ID6z6RhX.html
Przy okazji chciałem zapytać o to ile teraz trzeba zabulic za 8n bez zadnego specjalnego wyposażenia no moze z quattro
To bez specjalnego wyposażenia czy z quattro ? Wybierz jedno. Różnica cenowa samochodów z quattro jest zazwyczaj znaczna.
Musisz szukać, naprawdę zadbane i pewne sztuki 180KM, takie jak Jerry'ego i delleto kosztują około 20 000. Oczywiście da się kupić dużo taniej, kwestia czasu aby znaleźć odpowiednią sztukę.
W samochodzie z ogłoszenia: deska jest dość dziwna - świecąca (lecz może to kwestia mocno podkręconych zdjęć ?). Zdjęcia zrobione tak aby nie było nic widać… Fotele wymienione na sztuki po 2000 roku. Przebieg nierealny widząc jak zużyta jest skóra obok sterowania lusterkami. Generalnie nie wygląda zachęcająco ale jak nie masz daleko to nie zaszkodzi obejrzeć
Kompletnie nie znam sie na autach dlatego moje oględziny nic by nie dały, czy kazdy sprzedający pozwoli na sprawdzenie auta w warsztacie i ile to moze trwać i kosztować? Interesuje mnie czarne mk1 najlepiej z gazem, wiecej wymagan nie mam
Poczytaj dobrze forum, zorientuj się w temacie.
Są takie rzeczy które mając oczy i uszy dasz radę wychwycić samemu:
-stuki w silniku, nadmierne stuki w zawieszeniu
-nierówna praca silnika
-nadmierne dymienie z rury wydechowej (w różnych kolorach - lekko niebieski, czarny od oleju bądź biały dym)
-duże szczeliny - źle spasowane elementy
-jeżdżąc palcem po krawędziach elementów karoserii czasem jesteś w stanie wychwycić że dany element był malowany (jest odcięcie lakieru, czasem zaciek i czuć to pod palcem)
-korozja - w szczególności na tylnej klapie kolo spoilera, koło lampek na tylnej klapie, na dwóch listwach na relingi na dachu. Ogólnie auto nie powinno mieć zbyt wiele ognisk korozji bo zabezpieczenie fabryczne jest dość dobre.
Takich rzeczy które jesteś w stanie sprawdzić sam jest dużo więcej. Pooglądaj sobie filmy mówiące o tym, jak oglądać auto przed zakupem. Jeśli zastosujesz się do rad w filmie oraz tych, które piszą koledzy z forum, powinieneś odsiać totalny chłam którego niestety jest dość sporo. Po obejrzeniu i odsianiu możesz udać się do warsztatu - najlepiej wybierz go sam. Koszt takiego sprawdzenia to od kilkudziesięciu do max 300zł (z hamownią, pomiarem powłoki lakierniczej).
Jeśli całkowicie nie chcesz się w to bawić i przy okazji nauczyć co nieco, to skorzystaj z usług firm które zrobią to za Ciebie (np. autotesto), jednak takie coś kosztuje.
Swoją drogą - lepiej kupić srebrne i bez gazu, jednak w lepszym stanie
Hej może ktoś coś powie o tym egzemplarzu http://allegro.pl/show_item.php?item=6977628627#thumb/3
O co chodzi z tym zderzakiem z tyłu z miejscem na małą tablice ? To oryginał czy jakaś wersja USA ?
Wersja us, dzwon z tylu i przodu byl, kwestia jak mocny. Przod zrobiony po taniosci / wstawione tansze czesci jak zwykly zderzak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dzięki za info
Witam, chciałem jeszcze spytać o to auttko https://www.otomoto.pl/oferta/audi-t...tml#36b8e55d72 , wymiana foteli i zużyta skóra sugerują duży przebieg, czy jesli TT ma realnie przejechane 400 lub 500k czy to dużo dla tego auta? nie ma spoilera wiec auto ominęła akcja serwisowa? Mogę poprosic sprzedawce o wiecej zdjęc na pewno tego co jest pod maska i co jeszcze? z gory przepraszam za tyle pytan
Lampy tylne od angola, fotele przednie pewnie tez ostroznie i bez miernika bym nie jechal
http://allegro.pl/audi-tt-1-8t-1999-...963383950.html
"Auto jest w pełni sprawne jednak wymaga napraw . wymienione byly klocki tarcze x4 ,uszczelka pod klawiatura ,odma slinika i przewody od turbo . skrzynia biegow silnik turbina sa sprawne i w dobrej kondycji"
Co o tym myślicie? Czy te wymiany to norma przy takim przebiegu, czy mogą zwiastować coś złego? Dzwoniłem i odebrała kobieta, siostra właściciela, który jest zagranicą, a ona jedynie pośredniczy i w zasadzie nic o aucie nie wie. Ma zrobić więcej dokładnych zdjęć i wysłać mi na maila.
@Edit: po nr VIN wyszło coś takiego: https://www.vindecoderz.com/EN/check...ZZZ8NZY1063306
Ostatnio edytowane przez Eleyino ; 04-10-2017 o 16:50
Myślę nad tym autem:
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-t...olx#xtor=SEC-8
Tylko co chwilę sprzedający zniża cenę zupełnie jakby chciał się go jak najszybciej pozbyć. Auto w interesującej mnie wersji Quattro 180KM
Ktoś może widział, ale wie coś na temat tego ogłoszenia ?
Na kolach pewnie nie przyjechalo, sprawdz wszystko dokladnie. Mogla rowniedobrze byc poobcierana jak to na wloszke przystalo. Na tyle znaczek TT po drugiej steonie, brak znaczka quattro. Zdjecia spod maski by sie przydaly. Lampy na przodzie od 2003r -> moze tuning a moze dzwonek. Moze kasy kolesiowi potrzeba na duch a moze gniot ciezko powiedziec.
Ciekaw propozycja. Tył miał chyba uszkodzony bo znaczek TT na drugiej stronie i gdzieś tam "szparka" ucieka. Ciekawe wnętrze, nie zniszczone. Zwróć uwagę na poduszkę pasazera - może być tak że sprzedający pokazuje że się włącza i wyłącza - ale auto cały czas ma włączony silnik bo widać że ma jakieś obroty. Kolorystycznie światła z przodu, lustereka i spoiler w srebrnym - teraz czy przód był ruszany trzeba by już na miejscu ocenić - chociaż powinien mieć grill z 3-ma wspólnikami. Ma wklejki na słupkach - widać że handlarz wie jak zrobić fotki - chyba czyta forum . Faktycznie mało kasy jak za ten rok + napęd Q. Brak fotek silnika. Poproś o foty silnika ale jak nie masz daleko to weź jakiegoś ogarniętego mechanika/handlarza/MIERNIK i w droge i to sprawdzi bo ładnie to się prezentuje no i za ta kasę.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
To chyba nie jest Quattro
Moc 180 KM
Rodzaj paliwa Benzyna
Skrzynia biegów Manualna
Napęd Na przednie koła
Znaczek na grill można sobie zamontować jaki się chce ale to nie znaczy że to prawda.