Witam. Pytanie odnośnie doładowania: na temat turbo w r32 wiadomo wiele, czy na forum mamy kogoś z kompresorem? jeśli tak, jaką moc udało się osiągnąć, jak z awaryjnością ?
Witam. Pytanie odnośnie doładowania: na temat turbo w r32 wiadomo wiele, czy na forum mamy kogoś z kompresorem? jeśli tak, jaką moc udało się osiągnąć, jak z awaryjnością ?
Poczytaj watek Pawlel-2005. Mysle, ze spodoba Ci sie, masz tam polaczenie kompresora oraz turbo w mk1, milej lektury!
ps. bez piwka i czipsow nie zaczynaj
Pytanie chyba dotyczy kompresora w VR6?
Swego czasu było TT 8J na sprzedaż właśnie z kompresorem. Chyba ktoś z forumowiczów miał z nim do czynienia, ale niestety informacji na ten temat brak.
AUDI nie przestaje się kochać.
Rozumiem, poczytam, choć najbardziej zależy mi na opinii kogoś kto ma kompresor w r32, ponieważ mam dylemat do rozwiązania
Dylemat w stylu co założyć i co wyjdzie taniej?
Mnie dałoby do myślenia, dlaczego jest tak mało projektów z kompresorem.
moc i awaryjność w stosunku do ceny. faktycznie, kompresorów jest bardzo mało, turbo znacznie więcej
Na poczatku sezonu bylem Rademenesem na pokazie aut tuningowanych z grupy Vag. Byl golf r32 z zapietym kompresorem. Fotka pojawila sie na grupie i spotkalem sie z komentarzem klubowicza siedzacego mocno w temacie R32T, ze tam gdzie kompresor sie konczy, turbo w tym silniku sie zaczyna. Wiec mysle, ze nie tyle chodzi o awaryjnosc co o stosunek mocy uzyskanej do wydanej kasy..
Ja sie spieral nie bede, bo tylko w sumie powtarzam zdanie kogos bardziej doswiadczonego odemnie. Ale wystarczy spojrzec na ttke Zuczka, tam jest turbo i jest ponad 600 koni, wiec ponad 100KM wiecej z innego setupu na tym samym bloku mowi samo za siebie na korzysc T.
Następny argument za Turbo to właśnie stosunek ilości projektów VR6T do VR6K.
Turbo ma większą wydajność ale kompresor daje piękny wykres momentu i piękna elastyczność. zbiera sie ładnie z dołu i nie ma laga
A jezdziles kiedys r32 t ze mowisz o lagu?
Takie cos wystepuje gdy podepniemy np gt40 do r30t ale nie jakies gt35 do 3.2 lub 3.0. 500km lajtowej mocy z bardzo dobra reakcja na gaz.
Wedlug mnie szkoda zabawy z kompresorem poniewaz ten silnik jest stworzony pod turbo. Jest kupa miejsca i dostepnosc gratow.
U mnie turbo do r33 wpadlo i jest luz a w przypadku 1.8t z mniejszym turbem musialem kombinowac jak je zmiescic...
Kompresor ma swoje zalety i np w moim setupie byl koniecznoscia ale w przypadku vr6 to strata czasu wedlug mnie...