Bardzo ładny wynik, ale czy znowu nie jest tak jak poprzednio ? Jestes zadowolony z przebiegu kresek na tor ?
Bardzo ładny wynik, ale czy znowu nie jest tak jak poprzednio ? Jestes zadowolony z przebiegu kresek na tor ?
Hmm
Max boost jest 1000 obr szybciej a do chwili zanim pojawia sie turbo jest około 100Nm wiecej w całym zakresie .
Jest to pierwszy pomiar do poprawy kilka rzeczy i bedzie mozna testować na torze .
W tygodniu poprawki i myśle ze w weekend wszystko bedzie juz gotowe
A ile dmuchasz tak z ciekawosci? Fajne cyferki na tor ale mysle ze dol taki sobie. Podobno sa juz mniejsze czesci gorace do trego modelu. Mozesz pomyslec o tym bo dol by to znacznie poprawilo a na krotkich kretych torach to podstawa.
W gt30 przy 4tys miałem 400nm więc dalej wstaje to średnio w zasadzie dołu brak.
Znowu TT znowu Cabriolet
Zobaczymy jak będzie finalnie ciężko mi coś powiedzieć więcej na ten moment .
Może to T nie chce wstawać wcześniej ...... nie wiem
Doładowanie 1.4
Muszę to powiedziec, chęci są pieniędzy nie brakuje, niestety wykonanie porażka, 1.8T rozkminione na 1tys sposobów, a droga przez mękę, może czas zmienić warsztat.
Znowu TT znowu Cabriolet
Kolejny ;p zmienić heh
Nie to juz ostatnia próba
Porostu znaleźć odpowiedni, bo faktycznie zmieniać możesz w nieskończoność.
Znowu TT znowu Cabriolet
W projekt sie wpatruje i kibicuje. Cholera, No te kreski powinny szybciej iść w górę. Juz trochę kombinacji było i cały czas walka o ten dół... nie lubię osadzać kogoś kogo nie znam - może warto pokazać auto innemu mechanikowi
Ktos może i chce dobrze, jest ambitny, pracowity, zaangażowany i zapewne ma wiedzę w temacie tuningu. W 1,8t może nie jest super biegły i trochę to wyglada tak jakby uczył sie na Twoim projekcie.
Z życia - kumpel ma Prelude 2,2 vtec turbo, robiona w Warszawie w ecu-performance - No może i chłopaki GTRy ogarniają ale na vtecu polegli. Pasjonat który siedzi tylko w tych silnikach (gość z Poznania, mega łebski w hondach, on robi mechanike stroi Niuton) znalazł kilka kwiatków eeee pisząc bezpośrednio błędów po ecu-performace.
Możesz wrzucic jakieś logi? Ciekaw jestem jak to cyka.
Jak auto bedzie gotowe lada chwila to napisze kto je tym razem robil
Bedzie ciekawie
Aaaaa czyli robił ktoś inny! Jakoś nie zakumakem eee to połowa mojego postu o kant d*py
Tak aktualny motor skladał i stroił ktoś inny .
Ja nie lubie oceniać z samego wykresu i przed końcem prac także na ten moment wrzuciłem pierwszy wykres .
Gtx 3071 2 generacji na malej dupce przy 3100 dał bara (5 bieg )na strookerze ktory ostatnio zrobiłem. Gruszka jest do bani bo tylko 0.5 bara i bedzie zmieniona na twardsza. Auto dostanie wiecej boosta i korekte bo dołu mu brakuje. Ale juz setup bez strojenia dal ponad 350g/s .
Patrze na ten wykres i moj efr7670 na pojemnosci 1.8 wstal nie wolniej niz Twoj mniejszy na pojemnosci 2.1.
Po co Ci ta moc skoro na kazdym wyjsciu z zakretu bedziesz czekal az turbo wstanie a gdy wstanie to bedziesz miał nastepny zakret i juz bedziesz hamował.
Dlatego pomimo ze Twoja bmw ma sporo mniej mocy ma torze jest szybsza bo ma natychmiastowa reakcje na gaz.
Ja się z Tobą zgadzam w 100% jeśli chodzi o zakres użytkowy .
Wrzuciłem 1 wykres jako ciekawostkę jak odbiorę auto wrzucę końcowy i zobaczymy jak to wygląda .
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Po "chwili" ;p przerwy wróciłem do ścigania się TT .
Historyczny dla mnie moment ponieważ pierwszy raz pokonałem sam siebie w TT vs BMW
Uzyskując najlepszy czas okrążenia w Kielcach podczas Inter Cars ClassicAuto Cup
Audi TT 2:06,9
Najszybsze okrążenie WRC Challenge CAC 2000+
BMW 2:07,9
Nie udało by się to bez opon od https://www.facebook.com/odsserwis/
https://www.facebook.com/hubert.matu...5445625984840/
https://youtu.be/qRsL8uKpH54
Ps. proszę moderatora o poprawienie postu bo u mnie wyskakuję błąd - dziękuje
Ostatnio edytowane przez _kris ; 10-09-2017 o 15:47
Każda wygrana motywuje i cieszy, mi pozostaje pogratulować.
Znowu TT znowu Cabriolet