Heja,
tak jak w temacie, do czego służy ta wtyczka? Domyślam się, że jest to jakiś czujnik, ale... no właśnie, bardzo proszę o info.
Załącznik 12867
Heja,
tak jak w temacie, do czego służy ta wtyczka? Domyślam się, że jest to jakiś czujnik, ale... no właśnie, bardzo proszę o info.
Załącznik 12867
Może nie o wtyczce, ale co Ty masz za bagnet? z kółka na klucze?
Standardowo ułamało się kółko od bagneciku i było to trzeba czymś zastąpić.
OMG, stary, weź wymień cały bagnet i rurkę, to są grosze, a jak już się łamię uchwyt to może oznaczać że reszta jest słaba.
Spoko spoko, wszystko po kolei. To akurat pierdoła jest, a muszę teraz liczyć każdy grosz. Czeka mnie spory serwis na początku lipca i nie chcę totalnie się wypłukać - choćby bagnet z rurką miał kosztować nawet 15 zł. :P
nie kupuj tego za 15 bo się za pół roku rozleci nowy w ASO z 60zł i wytrzyma trochę dłużej (u mnie już z dwa lata siedzi i ma się dobrze )
Okeeej, zrobię to w następnym miesiącu z priorytetem! Najpierw mam grubsze sprawy do ogarnięcia, niestety...
Dobra, jest to wtyczka od czujnika EGT. Bardzo bym prosił szanownych moderatorów o zamknięcie tematu.
Ostatnio edytowane przez Ravs ; 23-06-2017 o 10:43 Powód: Dostałem już informację odnośnie przeznaczenia 'wtyczki'. :)
Wszystko się wyczyści w swoim czasie, na razie ogarniam mechaniczne mankamenty.
Zobacz sobie na ten bagnet dokładnie, czy odłamki plastikowych elementow z niego nie powpadały Ci do środka silnika. A sadze ze na bank. Jeśli się potwierdzi, to nie zmieniaj oleju przed zmiana bagnetu. I jak będziesz już go zmieniał (olej) to miska w dol czyszczenie smoka i wyciągnięcie między innymi ukruszonych plastikowych kawałków bagnetu. Tak jak pisze Hubi: Zmieniając bagnet zmień odrazu rurkę/pochwę. W ASO bagnet+rurka ~70zl
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez miki77 ; 23-06-2017 o 11:47
Tak mnie namówiliście, że aż podjechałem dziś do wrocławskiego ASO i zamówiłem to co trzeba; do odbioru w poniedziałek. I przy okazji widziałem na własne oczy nowe TT S. <3