Korek nie powinien podskakiwac, jest to spowodowane zbyt duzym cisnieniem w skrzyni korbowej. Ta rurka z tworzywa w ksztalcie Y jest na schemacie, w niej tez sa jednokierunkowe zaworki. Nie bede ciagnal tematu, wszystko masz napisane wyzej. Pozdro!
Korek nie powinien podskakiwac, jest to spowodowane zbyt duzym cisnieniem w skrzyni korbowej. Ta rurka z tworzywa w ksztalcie Y jest na schemacie, w niej tez sa jednokierunkowe zaworki. Nie bede ciagnal tematu, wszystko masz napisane wyzej. Pozdro!
Czy ten zaworek wyglada tak jak ten na zdjęciu? U mnie tez korek skacze jak szalony
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
taaak to wlasnie ten zaworek
Ja wymieniłem ten zaworek na nowy pomimo iż stary był dobry i też minimalnie podskakuje sobie korek od oleju
U mnie korek podskakiwał jeszcze na ssaniu, a potem już było ok.
Coś tam pogrzebałem, a mianowicie wymieniłem ten zaworek zapobiegawczo i wszystkie węże podciśnienia pomimo iż nie ma ich wiele po wywaleniu n249 i podpięciu DV pod kolektor dużo wcześniej. Korek dalej sobie trochę podskakuje natomiast po zgaszeniu zassany nie jest. Problemu z obrotami czy drganiami nie ma silnik pracuje prawidłowo.Śmigam tak 3 rok układ szczelny logi są ok.
Mam pytanie, czy u kogoś takie skakanie korka ustało po wymianie przedmiotowego zaworka?
Mechanik, z którym rozmawiałem, twierdził ze to normalne ze korek podskakuje bo lapie lewe powietrze a normalnie tam powinno być podciśnienie jak jest zakręcony.
Mam wątpliwości do tego co mówi, bo mi tam w rękę dmuchało jak odkręciłem korek a nie zasysało...
Jak to jest, ja nie mam żadnych objawów typu nierówna praca silnika, a korek tez skacze.
Zaworek 40zl w ASO, chętnie zmienię tylko czy to nie sztuka dla sztuki w moim przypadku. Gdybym się zdecydował, to które wężyki od razu kupić w razie dostępności?
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez miki77 ; 08-05-2017 o 17:13
Miki - u mnie przestał skakać korek, właśnie po wymianie zaworka. W mojej TT 225 i 180 też W obu podskakiwał wcześniej jak głupi. U mnie jedynie skakał jeszcze przez chwilę jak chodziło autko na ssaniu, potem jak zeszło z obrotów, to już nie.
Zaworki kupowaliśmy zamienniki, 15 zł za sztukę chyba
Wymienilas sam zaworek czy jeszcze coś?? Dużo jest z tym bawienia w 225?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest to krok po kroku?, coś tam można złamać niechcący przy demontażu..
http://forums.vwvortex.com/#/topics/3747836?page=1
Pozdrawiam
Miki
To teraz dalej. Założony mam Catch Tank więc większość zbędnych gratów wywalone w tym zaworek. Korek tańczy jak szalony. Założyłem na chwilę zaworek na waż od skrzyni korbowej bez poprawy - korek dalej tańczy. Generalnie z wlewu oleju dmucha a nie zasysa. Próbowałem różnych kombinacji z otwieraniem i zamykaniem węży zarówno ze skrzyni korbowej jak i głowicy ale bez zmian - korek cały czas tańczy. Co może być przyczyną? Przedmuchy na zaworach? UPG?
A ja pokupowalem graty i okazało się ze jeszcze co innego jest dziurawe...
Pozdrawiam
Miki