Dzisiaj się ścigam na Tychach, ale na zimowce hehehe
Dzisiaj się ścigam na Tychach, ale na zimowce hehehe
Gratki kreseczek mysle ze w tej budzie fajnie to smiga
Bardzo fajnie śmiga, pozytywnie zaskoczony jestem
Coś dzisiaj potestowane na torze, jechałem na zimowym śmietniku for fun z racji tego nie było szans nawiązać walki z evo na slickach ale zabawa przednia W połowie drugiego przejazdu padła pompa ręcznego i przyblokowało mi hamulec na 50%, coś poczułem, że auto zesłabło, potem coś pokombinowałem i popuściło i na 3cim przejeździe bez używania rękawu 3sek lepszy czas się udało, niestety kamerka padła przed startem Tak to wyglądało na 2gim przelocie
https://youtu.be/ihnv1LtI3O8
Wynik bardzo spoko, gratuluję .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Tutaj coś z zewnątrz
Trzy razy obejrzałem film i za każdym razem adrenalina, samochód słucha Ciebie, pozdrawiam.
Słucha bo jechałem bardzo zachowawczo ze względu na brak przyczepności, gdybym szedł na czas, opóźniał hamowania do maksa i wchodził ciasno w szykany to potem różnie bywa hehe, ale dzięki
Znowu jakiś montaż
Piękna jazda w deszczu widać duże opanowanie oraz kontrolę nad samochodem z czystej ciekawości na jakich oponach tutaj jechałeś ?.Widac że dobrze trzymają
Jak małe dziecko w piaskownicy, ale ci zazdroszczę tych odcinków.
Silnik w końcu widać podaje ładnie Nie jestem oczywiście ekspertem ale brakuje mi trochę ognia na łukach i nawrotach jak widzę twoje filmiki, może jest to celowe ze względu, że jest to co-drive a nie jazda na czas Jak ci się jeździ autem z haldexem ? Nie wolałeś czegoś z stałym napędem, typu coupe ? Pytam tylko z ciekawości czy można takim autem konkurować z typową quattrówka.
dokładnie, jest to tylko codrive a ja nie nazywam się Sebastien Loeb hehe póki co uczę się tego auta aby jeździć dla zasiadających na prawym fotelu jak najefektywniej, niby jest ok bo wrażenia z jazdy na granicy przyczepności tych opon którymi dysponuje to dla nich i tak wielkie wow a z drugiej strony, nie ma co przeginać pały bo nie mam do przewiezienia 5os tylko mam podpisaną umowę i np mam 20, 40, 60 a nawet 100 przejazdów tak więc moje wyjazdy w pole mogłyby się źle skończyć hehehe
co do napędów, myślę, że z typowym quattro ze względu na brak centralnego dyfra raczej średnia konkurencja chociaż powiem szczerze, że teraz po zamontowaniu komputera i stałym spięciu 50/50 autem dużo lepiej się podróżuje, jest przede wszystkim przewidywalne no i jest to stały napęd na 4 koła jakby nie było więc i hamuje i przyspiesza na tych 4 łapach, do tego zastosowania w zupełności wystarczy
Moglbys bardzo prosze rozwinac mysl, jaki komputer uzyles, jak to jest zblokowane itd itp?? jakis opis modyfikacji, linki.. z gory dzieki!
ps. bardzo fajnie sie oglada Twoje filmy, napewno inne wrazenia sa przed kompem, a inne za kierownica tak czy inaczej czasy robia robote, a nie fajerwerki, oraz sam dojazd w jednym kawalku
pozdrawiam!!
mam Ecumaster Drag Controller - znajdziesz w google, polski produkt, ale do jazdy na codzień raczej średni pomysł bo spinanie na stałe tego napędu raczej mu nie służy, przekładnia kątowa i skrzynia cierpią niestety, w rajdówce to tam jeden pies bo jak padnie to po prostu wliczone w ryzyko a w dupowozie szkoda trochę. Lepsza opcja bluehaldex ale niestety ponad 2tyś zł