Panowie co ile sie wymienia swiece zaplonowe??i jak poznac ze sa do wymiany??
Panowie co ile sie wymienia swiece zaplonowe??i jak poznac ze sa do wymiany??
Wydaje mi się, że serwis wymienia je co 60k km, choć gdzieś czytałem, że co 30k km.
Przepraszam że spytam gdyż widzę że masz wpisane w profilu zawód mechanik samochodowy a pytasz co ile wymienia się świece ?
Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
Tak pytam ,a nie można ??teraz mam branże transport od kilku lat
Ps-od tego jest forum
Ostatnio edytowane przez markow ; 27-04-2017 o 22:08
Forum jest od zadawania pytań, prowadzenia dyskusji, wymiany doświadczeń, spostrzeżeń i informacji. Jest też kilka innych zastosowań, ale nie o tym traktuje temat.
Świece?
Wykręć je, sprawdź ich kolor ( elektrod i ceramiki ), to, czy są suche, czy mokre, oraz jakie mają szczeliny. Jeśli coś się nie spodoba, nie będzie odpowiednio wyglądało lub nie będzie działało, to się nie zastanawiaj, tylko je wymieniaj. Jeśli są od nowości, to też je wymień.
AUDI nie przestaje się kochać.
Już poszły nowe ori
W punkt!!
Nie wazne co sie teraz robi, podstawowa wiedza sie nie starzeje!
Ja się jednak nie zaśmieję.
Szwagier uczy się za mechanika samochodowego, a nie dał bym mu zmienić nawet rolki papieru toaletowego w toalecie.
AUDI nie przestaje się kochać.
Moze dlatego, ze sie jeszcze uczy?? Tak naprawde mechanika to strasznie wredny kawalek chleba, a dobry mechanik to jednak taki ktory ma mnostwo doswiadczenia i wiedzy.
Jak to moj ojciec blacharz zawsze mawial, "nie sztuka przywalic mlotem, trza jeszcze wiedziec gdzie"
Dzisiaj wymieniłem. W serwisie powiedzieli ze co 100k km wypada wwymienic co do zasady ale nie trzeba, zalezy od stanu. Wymiana moich swiec (platynowe Bosche) to koszt 40złx2 + robocizna