W samochodzie od kilku już lat mam dp, bez kata. W moim przypadku przy zostawieniu reszty cat-back standard, nie było głośniej, jeśli już to niezauważalnie.
pozdro
W samochodzie od kilku już lat mam dp, bez kata. W moim przypadku przy zostawieniu reszty cat-back standard, nie było głośniej, jeśli już to niezauważalnie.
pozdro
Kolega pytał konkretnie o opinie na temat dp, a wy stare chłopy jak dzieci w piaskownicy.
Tak czy siak, w tak leciwym autku jak nasze TT katalizator nie pomaga, a wręcz przeciwnie. To jakby chodził non stop ze szmatą na gębie. Sama wymiana dp wiele nie zmieni, a co do hałasu o którym mowa, to powiem tylko tyle że to co dla jednych jest hałaśliwe dla drugich niekoniecznie. Sam twierdzę że mam głośne autko, a nasz czarodziej z Płońska twierdzi odwrotnie! Nawet jeśli będzie głośno, zawsze można wstawić dodatkową puszke i po problemie.
bolek... jakie seryjne dwa tłumiki? po wstawieniu pelnego dp.. zostaje tylko koncowy.
MARUDA
limbo! zależy jak sie zrobi ja miałem wywalone wszystko do pierwszego fabrycznego łaczenia,zostal tylko końcowy.Później wspawałem w środek sportowy
Był już temat w którym mówilem o tym dp od niego. Z tego co wiem ktoś tam narzekał kiedyś na forum s3 na jego wydech. Ale do rzeczy ja mam od niego dp i nalatane juz dosyć dużo, kolega również ma od niego póki co lata i nic się z nim nie dzieje. Co do dźwięku jedynie co słyszę to bardziej turbo i to chyba tyle, pomijając aspekt, że po wywalaniu kata auto średnio odczuwalne lepiej jechalo bez programu.
Ostatnio edytowane przez Quuuun ; 11-04-2017 o 22:34
Tylko zobaczcie , że limbo ma mk2 a reszta pisze o mk1. Jak wstawisz ten DP będzie minimalna różnica w dźwięku więc się nie zastanawiaj.
Mój zakupiony gdzieś tam dowpipe był na standardowo długi taki jak miał bolek80 i limbo czyli montując go usunięty był kat i tłumik środkowy.
Downpipe to downpipe, downpipe z katem to downpipe z katem itd.
Trzeba nazywać rzeczy po imieniu bo można kupić gotowy zestaw który omija kata i tłumik środkowy i można robić na zamówienie różne kombinacje.
Reasumując:
Downpipe bez kata i tłumika środkowego = uciążliwe głośno przy wyższych obrotach (u mnie jazda powyżej 120 km/h to już brak przyjemności). Przy niskich prawie bez różnicy. Śmierdzi.
Downpipe z tłumikiem środkowym bez kata = według bolka80 wystarczające tłumienie w przeciwieństwie do opcji poprzedniej. Zapewne dalej śmierdzi.
Downpipe + kat + tłumik = niewielki wzrost głośności wydechu który na 100% nikomu nie będzie przeszkadzał.
W grę wchodzą jeszcze aspekty typu grubość ścianki i rodzaj tłumika końcowego a z osiągami to wiadomo kiedy są najlepsze- kiedy jest przelot
Sam się zastanawiam czy dołożyć tłumik który na pewno rozwiąże problem głośności czy dołożyć kata który rozwiąże problem smrodu i być może także głośności bo jednak zawsze coś tam od sobie tłumi...
Ostatnio edytowane przez squirrelkuss ; 12-04-2017 o 08:52
Witam
Czy ma ktoś wymiary flanszy pod dp przy turbinie i mógłby je udostępnić.
Czy apx ma dp montowany na trzy czy na cztery śruby?