Zastanawiałem się nad tym, ale jak się okazało, ze nakład pracy i koszt jest zbliżony do dołożenia quattro to dałem spokój.
Zastanawiałem się nad tym, ale jak się okazało, ze nakład pracy i koszt jest zbliżony do dołożenia quattro to dałem spokój.
Przy 400hp owszem ma to sens, przy 250hp nie widzę potrzeby bo może wręcz pogorszyć przyspieszenie do 100
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Na suchym to dobre opony, zobacz z którego są roku i w jakim stanie, większość opon z klasy premium będzie dobre, warunek aby były świeże. Wyższa półka to Yokohama Adwan lub Pilot supersport od Michelina
Znowu TT znowu Cabriolet
Polecam Yokohamy advansporty, super kleją, wczesniej byly goodyear assimetric i zmiana na +
aktualnie czekam na pogodę, gdy zrobi się sucho postaram się pomierzyć czasy i postaram się ugrać jakiś dobry wynik.
Opony u mnie chyba wymagają wymiany... rocznikowo jakoś 2013 chyba ale jest tam ze 4mm mięska.
Mierze przyspieszenie aplikacją GPS acceleration, wynik 0-100 nawet nie podam bo jest żenujący- z przyczyn boksowania kół.. wynik 40-120 to 7,6s - i tu chyba całkiem fajnie to wypadło w dwie osoby na pokładzie.
MARUDA
To od razu Ci powiem że wynik pomiaru telefonem to od razu plus minus parę dziesiątych sekundy w jedną albo drugą stronę.
W telefonach GPSy są małej częstotliwości czyli rzadko odświeżają pozycje co ciągnie za sobą mało precyzyjny pomiar.
Niby to mało ważne ale ładniej wygląda np 5,9 a nie 6,0.
Tu masz link do szpery:
https://tomson.com.pl/product-pol-21...a-02M-2WD.html
AUDI nie przestaje się kochać.
Dokładnie możesz zmierzyć RL. Mi telefon w zależności od aplikacji pokazywał 0-100km w 5,7-5,9s, a race logic 6,3s
spoko tylko czy faktycznie nie ma produktów, które by pasowały z innych modeli aut? przecież są inne mocne FWD ze szperą.Tu masz link do szpery:
https://tomson.com.pl/product-pol-21...a-02M-2WD.html
Wydatek 4,5 k na efekt, który cięzko ocenić jak się spisze w praniu to trochę ryzykowne...
MARUDA
TT to audi a3 w ładniejszej budzie- nie ma co oczekiwać cudów po miejskim aucie bez wsadzenia kupy pieniędzy
Trzymając się tematu, nie wyrobiłem, i dziś pognałem na hamownie. Musiałem sprawdzić w jakiej kondycji jest T-ecia (hamowanie z wyłączonym ESP). Podbudowany wynikiem poćwiczyłem starty, co pomierzyłem aplikacją GPS acceleration, i znów "urosłem" hihi
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 06-04-2017 o 19:26
Przypominają mi się czasy ustawiania doładowania w NFS U2
Ja osobiście mam Dunlop Sport Maxx RT (chyba 1- dopatrzę jeszcze), profil 225/45 z dystansami. Sezon 3-ci się zaczął, a na oponie niemal 0 śladów użytku (dalej są "włoski" od nowości). Uślizg w FWD na 1-szym biegu tak, na drugim zależnie od przyspieszania (z wyższych obrotów to prawie niemożliwe). Do wszystkiego dochodzi oczywiście rozgrzanie opon. Zimne nigdy nie będą kleić się do powierzchni- co innego rozgrzane.
U mnie nawet na 4 biegu mogę zerwać przyczepność. Ośka, opony 235/35/19, kilka marek i modeli - wynik ten sam w testach trakcji.
AUDI nie przestaje się kochać.
elamcho rozumiem ze masz FWD... .moc mamy zblizoną... z jakich obrótów startujesz i czy masz włączone esp/asr ?
MARUDA
Heh mam tak samo jak Elmacho jeździć się nie da na 1 i 2 biegu ciągła walka z trakcja