No tez prawda,ale staram sie zeby nie piłowac auta.
No tez prawda,ale staram sie zeby nie piłowac auta.
I dlatego mało spalasz oleju Też mam tak zimą jak spokojnie jeżdżę
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
A 2.0 TFSI 200km nie jest na pasku ?
2.0 R4 16v TFSI
Parę info o silniku.
Straszy model nazywa się 2.0T FSI a nowszy 2.0TFSI. To jest oficjalne nazewnictwo.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List...nes#/editor/22
Dodam tylko, że TTS miał silnik EA113 przez cały okres produkcji do 2014 roku
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Czyli dla wyjaśnienia. Każda przed liftem powinna mieć na obudowie silnika 2.0 FSI turbo(200km) natomiast po lifcie na łańcuchu(211km) TFSI. Dobrze myślę?
Nie jest to tak oczywiste, bo od modelu 2009 ( >= czerwiec 2008 ) szły do TT silniki 2.0 ea888 200km po FL wizualnym szedł silnik ea888 211km. Wcześniejsze modele miały 2.0 ea113 200km, a model TTS produkowany od czerwca 2008 miał silnik ea113 przez cały okres produkcji.
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Czyli stare poczciwe BWA nie jest takie złe,a jest czesto mylone.
Robiąc wobec tego krótkie podsumowanie - który silnik przy Audi TT 8J będzie najmniej awaryjny?
Będę podchodzić niedługo do zakupu i chciałbym wiedzieć który motor sprawi najmniej problemów. Czytając podane artykuły TFSI nie wypada najlepiej ...
Najmniej awaryjny w AUDI TT 8J jest silnik VR6 3.2 o oznaczeniu BUB.
Osobiście nie spotkałem się również z jakimikolwiek problemami w AUDI TTS z silnikiem R4 2.0 TFSI o oznaczeniu CDLB.
AUDI nie przestaje się kochać.
Właśnie miałem napisać że BUB, ale kolega który nie śpi po nocach jak w garażu nie stoi przynajmniej jedna sztuka BUBa mnie uprzedził
A jest w ogóle możliwe trafić takiego TTS 2.0 albo TT 3.2 w dobrym stanie za 40.000-45.000 plnów ?