Jak to mówią Polak potrafi
Giętki wydech ,,Mande in poland"
Mam nadzieję że sam wydech nie jest najniżej położonym elementem podwozia- inaczej troche lipna przeróbka na podwójny wydech.
Zależy mi na tym bo wcześniej mechanik dorobił blachę i zespawał ją z 2-gą końcówką, co daje jedynie wizualny efekt z 225KM. Jeśli się uda u mnie dospawać rury z nierdzewki to dam znać czy dymi równo i jak się to ma od spodu
Roben_ wyslałem ci priv .....a tak ogólnie to nawet milltek robi takie wydechy do oski remus
Hehe, ale rzezba
[pytanie od amatora] Czy jest jakiś inny powód robienia "podwójnego" wydechu niż stylizacja? Jeśli to jest tylko kwestia stylizacji, to dlaczego by nie kupić tylko końcówki by wyglądało jak "dwururka"?
W osce nie zalozysz tlumika z dwiema rurami od 225 wiec profi sa drogie i ludzie rzezbia jak moga.. i jest to tlko stylizacja
Wyobraźmy sobie zimny start w zime kiedy dymek unosi się z jednej rurkiJeśli to jest tylko kwestia stylizacji, to dlaczego by nie kupić tylko końcówki by wyglądało jak "dwururka"?
To już pod wiejski tuning podchodzi
o tym nie pomyślałem Dzięki! Człowiek całe życie się uczy.
to akurat wydech końcowy eisenmann ostatnio poprawiałem wydech bo uderzyłem w wystający kamień i zobaczyłem dokładnie co to takiego
kurcze nigdzie w necie nie mozna znalesc konkretnych zdjec zeby sie czym zainspirowac w budowie tego wydechu na druga strone zeby nie było lipy
Imo te 3 ostatnie zdjęcia, obrazują rozwiązania, które będą dawały najlepszy efekt równych przepływów z obu kominów ( co nie zonacza, że będą idealnie równe ) puszczanie węższej rurki dookoła wnęki to już ostateczność jeśli ktos na siłe che mieć te 2 kominy w ośce ale to nie będzie wyglądało za ciekawie jak jeden będzie wyraźnie słabiej przydymiał w zimniejsze dni
Ostatnio edytowane przez TT8N ; 07-09-2017 o 18:45