Tematu dot forum nie będę i komentował bo jak słusznie przyznałeś nie jet to miejsce ( i dodałbym czas ).
Zdecydowałem się na takie wtryski bo faktycznie chcę przyszłościowo mieć 2 programy na zwykle paliwo i na E85 ale najpierw chce wystroić pod zwykłe paliwo i pomyślałem też żeby dmuchnąć trochę więcej.
Nie chciałem się już spierać czy się da czy nie ( bo wiesz jak to jest z takimi dyskusjami
) tylko wolałem zrobić i kiedyś tam pokazać że jednak się da.
Jeśli chodzi o porównanie z Garrettem GT2871R to napisałem dokładnie tak ( poszukałem w wątku )
''
Auto turla się porównywalnie do setupu z GT2871 z tym że zachowanie i prowadzenie auta poprawiło się diametralnie, tak więc krzywda mi się nie dzieje''
A ta poprawa prowadzenia i zachowania to przez kompleksowe mody zawieszenia które były zrobione.
Oczywiście że sam przyznam ze 6 lat to długo ( w zasadzie 6 stuknie w listopadzie ), ale nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek twierdził że mam ekspresowe tempo czy też czepiał się kogoś o jego tępo budowy auta.
Uważam jednak że jest to wyłącznie moja sprawa jak długo buduję i będę budował to auto i nie widzę powodu abym się musiał co jakiś czas z tego tłumaczyć.
Co innego gdybym przykładowo komuś wygarnął że wolno idzie to wtedy czepienie się mojego tępa uznałbym za uzasadnione
Oczywiście że kiedyś będą konkrety bo nie po to buduję i wydaję kasę żeby nigdy nie skończyć,
Rozumiem co masz na myśli z tym głodem i przyznam że chciałbym już ujeżdżać super szybką furę ale jest jak jest a ja jestem z tym OK .
Jako takich wrażeń motoryzacyjnych mi nie brakuje bo TT jeździ a ostatnio pożegnaliśmy A3 8P i powitali A5 quattro tak więc jest urozmaicenie.
Dość ciekawe turbo..
Jaki rozmiar wirnika kompresora wybrałeś ? Kojarzę że są dostępne w 3 konfiguracjach..
Ciekawi mnie też jakie teraz masz średnice wirnika turbiny po tym powiększeniu. No i finalnie na kulkach czy ślizgach ?
Tak czy inaczej, jeśli miałbym typować bez analizy danych to myślę że nie zapcha się bo wstanie to dość dobrze a jak już będzie duży przepływ spalin na wysokich obrotach to doładowanie będzie już takie że EBC będzie otwierał WG aby ograniczać dalszy wzrost doładowania ponad ustalony poziom więc cześć spalin i tak będzie już szła bokiem
Poza tym dla mnie Garrett > PTE
Pozdrawiam