Sorki za ot ale z Was amatorzy....w MB to dopiero wydechy robio...
A teraz najlepsze....sposob montazu:
Ps zdjecia autorstwa naszego kolegi
Ambitny plan, co by nie powiedzieć to VR-ow z mocą jaką planujesz nie jeździ wiele i super że jeden z nich będzie w TT Czekam i trzymam kciuki.
Jeśli chodzi o tuning wizualny to każdy ma swoje gusta i smaczki i jeśli posiada się auto od dłuższego czasu to nawet własne gusta się zmieniają.
Ma być frajda i o to chodzi.
Wydech kosa !
Pomysł z przyciemnieniem świateł moim zdaniem dobry bo mniej będzie widać te pojedyncze LED-y co do reszty to trudno powiedzieć, ma się podobać przede wszystkim Tobie
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Hubczak - nie podsyłaj publicznie takich zdjęć, bo mamy na forum kogoś kto ma mercedesa, jeszcze podłapie te koncepty i zaadaptuje u siebie!
btw.: możesz robić OT, ja tam lubię u siebie w temacie luźne rozmowy
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Dzięki ArTTur - nic się nie zmieniłeś, zawsze można liczyć na dobre zdanie od Ciebie. Te wydechy i inne piedoły to raczej już moje wymyślanie na zasadzie "coś bym zmienił" pomimo tego, że wszystko już jest zrobione.
Co do "stejdża", problem takiego setupu niestety to, że auto przestanie być daily - jedynie na wieczorne przejażdżki, robienie przebiegów nie wchodzi w grę - i to jest największy disadvantage tego rozwiązania.
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 23-02-2017 o 10:22
[QUOTE=MichalTT;260188]Hubczak - nie podsyłaj publicznie takich zdjęć, bo mamy na forum kogoś kto ma mercedesa, jeszcze podłapie te koncepty i zaadaptuje u siebie!
btw.: możesz robić OT, ja tam lubię u siebie w temacie luźne rozmowy
Bardzo śmieszne
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[QUOTE=KpRacing;260198]Z jednej strony tak ale z drugiej to najmocniejsze auto na forum i fajnie bylo by przeczytac jakies konkretne zagadnienia techniczne.
Prosze sie nie obawiać , że bede papugować bo koncepcje na swoje r31t już mam i coraz więcej gratów ale skoro auto jest szybkie to warto było by przeczytać coś więcej niź tylko to że są większe wtryskiwacze i żeliwny kolektor. Raczej nikt sie nie spodziewał że będą seryjne wtryski albo seryjne żeliwne kolektory.
Ejjj no Pawełku, ja jestem "klyentem" Compsportu, mnie tylko obchodzi, żeby auto "nakur*iało", moja wiedza z zakresu motoryzacji pokłada się do tego co jestem w stanie rozróżnić felgi, materiał z jakiego jest zrobione,
ale dla Ciebie wklejam trochę info:
+ Jak otwieram maskę jest dużo więcej kabelków niż na poprzednim setupie
+ Mam duże czarne węże (if you know what I mean)
+ Ostatnio nakleiłem naklejkę Compsport na listwie od wiązki cewek (mocy nie przybyło)
+ Jak dodaję gazu na Stage 4 to z wydechu robi brum-brum. A przy 280km/h+ robi płomienie z wydechu przy odpuszczaniu gazu - mój znajomy myślał, że kierunkowzkazy mi się zepsuły skoro pomarańczowe światło się wydobywa z tyłu samochodu podczas jazdy.
A na poważnie, nic się w sumie nie zmieniło od momentu jak w Ostródzie oglądałeś z Żukiem moje auto, więc pewnie wiesz teraz więcej odemnie.
Znasz dobrze mój układ z Patrykiem i Szymonem z CS, jestem ich klientem i auto ma latać nie ma mnie interesować temperatura spalin, doładowania, i innych rzeczy
Jedyne z czym mogę się z Wami podzielić to modyfikacje wizualne póki co, to co wiem jest na pierwszej stronie tematu tego projektu.
Ale czekaj, przypomniałem sobie w sumie coś wiem.
Ostatnio "wykulało" się koło pasowe w silniku tzn rozwulkanizowało z racji wysokich wibracji na wysokich obrotach seryjnego wału VR6.
Wpadło koło pasowe żelowe Fluid Dampr. Poniżej dane techniczne
1363366308-10074.jpg
I przebieg podany przez producenta.
screen_02 Feb. 22 07.54.jpg
screen_04 Feb. 22 08.04.jpg
screen_05 Feb. 22 08.04.jpg
Tutaj trochę info : http://www.fluidampr.com/news/new-fl...r6-engine-106/
Niby coś powinno przybyć, ale powiem szczerze, że nie hamowaliśmy auta, a ja nie robiłem jeszcze pomiarów chociażby z RL'a, czy faktycznie jest jakaś różnica w mocy czy osiągach.
Teoretycznie powinno być ciut lepiej, bazując na danych marketingowych podanych na stronie producenta.
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 23-02-2017 o 20:06
MichalTT zacna fura!
Oglądam projekt od dłuższego czasu (nawet pytałem rok temu o spoiler jak zmieniałeś ale widać 1 osoba w kolejce go łyknęła ).
MistrzZamieszczone przez MichalTT
Te 4 rury a la vt RS6 to imho nie będzie dobry ruch Acrap o niebo lepszy...
U mnie siedzi taka "solidna 4 rurka"
Mam nadzieję do zobaczenia/poznania.
P.S.: Szkoda, że mojego topicu już nie ma... tam też mogłaby być taka fajna dyskusja jak tutaj... no ale w sumie tydzień wytrzymał
No właśnie taki koncept mi się bardzo podoba jak u Ciebie w aucie - dwie podwójne końcówki wydechu.
Wrzuciłem ostatnio na forum Facebooka pytanie kto co o tym sądzi i powiem Ci zdania są podzielone.
Fajnie, że się podzieliłeś zdjęciami - bo szukałem czegoś co w jakiś sposób mi zobrazuje jak to mniej więcej wygląda i dalej się nad tym krokiem zastanawiam.
W poniedziałek daję dokładkę dyfuzora do zrobienia - porobię trochę zdjęć w przyszłym tygodniu lub na początku marca i wrzucę tutaj na forum, krytyka mile widziana.
Btw.: a czemu Twojego tematu nie ma tutaj? Jak chcesz możesz na luzaku wrzucać swój projekt w mój temat! Ja to traktuję jako luźną rozmowę, a nie pedantyczny temat "pod linijkę".
Btw2.: jakbyś chciał mam dojście do tych końcówek Akrapovica 600-800zł (1000-1200zł około z transportem DHL) komplet na lewo i prawo, ale nie jest to prawdziwy karbon, jednak będzie robił wizualnie robotę. W sumie jakbyś się o taką modyfikację pokusił - to może i ja poszedłbym za Tobą.
Btw3.: Co to za felgi i jaka jest ich masa? (18-nastki pewnie) Podobają mi się.
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 23-02-2017 o 23:33
Michał, Fluid Dampr to świetna sprawa. Dobra decyzja że wpadło to do auta. Osobiście zawsze polecam to do silników w których była ingerencja w ''bebechy''. Sam używam a nawet nie byłem świadomy że jest to już dostępne do do VR-a
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Btw1: long story short to nie spodobał (już ex) moderatorom. Wywiązała się kłótnia gdzie musiałem bronić czemu do obsługi R30T wybrałem EMU Black a nie strojenie na Motronicu. Moja obrona została uznana za histeryczną i dopiero jak Kuba (PromotoR) wypunktował praktycznie to samo w jednym poście i po raz któryś wytłuściliśmy, że brakuje nam dwóch rzeczy:
1. dobrego programu skrzyni bo GTO robił po omacku przez 4 godziny i nic nie zrobił i wziął pewną sumę ("dniówkę" jak to ujął)
2. opracowanej przez Ecumastera komunikacji EMU Black vs DSG żeby EMU wiedziało kiedy skrzynia chce zmienić bieg żeby zdjąć zapłon/boost itp
to na chwilę dotarło. Ale na chwilę bo potem chyba uraziliśmy uczucia Żuczka i Pawła bo wypunktowaliśmy (ale kulturalnie) ich odzywki, ataki i odpowiedzi.
No to temat po kawałku znikał (jakoś posty Marcina zostawały a Kuby gdzie nawet chętnie dzielił się wiedzą znikały) i pojawiały się personalne wycieczki w stylu: "ze już wie dlaczego Patryk z CS nie pomógł, a GTO nas zlał i że nie prześle logów i filmów z przyspieszania cabrio (jakby to było w naszym interesie), a jak będziemy dalej do niego pisać to odpowiednio ukarze". No to Kuba ma ban'a
Więc reasumując jak zobaczyłem, że temat ma 2 strony gdzie przed chwilą miał 5 i była poniekąd ciekawa dyskusja z obu stron (pokazująca komentarze/podejście różnych osób) to poprosiłem o usunięcie tych ostatnich dwóch stron również. Może jak mi przyjdzie wena to postaram się odtworzyć temat i będzie można tym razem kulturalnie podyskutować - lajtowo jak u Ciebie.
Btw2: Ja zostaje przy moim solidnym wyfuku ale dzięki za propozycje
Btw3: ATS DTC Motorsport 18x8,5 i same felgi ważą chyba minimalnie poniżej 9kg i właśnie ich szukałem dłuższą chwilę bo są jednymi z najlżejszych.