OT a Ja z chęcią się dowiem w czym innym koleżanka jest dobra
aso = partacze...
szkoda że sie ilość liter nie zgadza ;]
OT a Ja z chęcią się dowiem w czym innym koleżanka jest dobra
aso = partacze...
szkoda że sie ilość liter nie zgadza ;]
Czarne jest piękne
Heheh : Przy okazji sprawdzisz czy to Anka, czy Pol Anka ... buhahah :P
A tak btw. dobry warsztat jest vel Ance potrzebny !
Wszystko tylko nie automat!
Pzdr,
LiquidTT-FORGE silicones-Short shifter-007P-Cold side-RIEGER-REMUS-MOMO
Xylo nigdy się nie dowiesz w czym jestem dobra
a ty Kałboy z takimi radami to zgłoś się do "przyjaciółki "
pozdrowionka
nigdy nie mów nigdy...
Czarne jest piękne
""a ty Kałboy z takimi radami to zgłoś się do "przyjaciółki """
hehe dobre - Anka wstrząśnięta ale nie... zmieszana !
Już mi sie podoba :P
Anka? jak wstrząsy - ustają?
Pzdr,
dla Ciebie Kałboy PANI ANKA :P
No tak ale wracając do tematu to jak twoja skrzynia czy coś zdiagnozowano
Znowu TT znowu Cabriolet
coż dalej nic nie wiem i jedyny gościu który mi się tego podejmie wylądował w szpitalu i teraz muszę czekać aż dojdzie do siebie i zobaczymy. Jeżeli nic nie pomoże to mam namiary na warsztat w Poznaniu. A że moi rodzice tam mieszkają to duże prawdopodobieństwo że pojadę właśnie tam bo Szczecin to straszna wioska
Anka, a czy był sprawdzany poziom oleju w skrzyni? Z tą czynnością powinien sobie poradzić niemalże każdy mechanik, a w sumie to wiele by Ci wyjaśniło w tym temacie. Ważne jest tylko żeby poziom sprawdzać na w pełni rozgrzanym silniku, u mnie kiedyś miałem objawy szarpania właśnie spowodowane niedoborem oleju w skrzyni na wskutek zalania (podczas wymiany) i pomiaru poziomu na zimnym silniku (brakowało 0.8L). Zresztą powinno się wymieniać co jakiś czas olej i filtr w automacie. Gdzieś na innym forum wyczytałem w dziale "polecane warsztaty" namiary na:
KUC SERWIS
SZCZECIN
UL.STRUGA 39
TEL 091 464-48-95
091 464-48-96
możesz zawsze spróbować....
No i koniecznie powinnaś się podpiąć pod Vag-Com jeżeli jeszcze tego nie robiłaś. Są chyba jacyś mili koledzy na forum z Twoich okolic
Anka,
fajny prezent - tez chcialbym dostac taki !
Jezdze drugim moim autem z automatem, auto nowka wiec nie ma mowy o zuzyciu skrzyni czy tez nierownej pracy silnika i stwierdzam, ze tez lekko szarpie szczegolnie przy pelnym ogniu (tzn. jakbym sie postaral to nawet TT przerzuce bardziej lagodnie bieg majac skrzynie reczna). Najlepiej popros kogos kto porusza sie automatem zeby zdiagnozowal Ci czy szarpniecie jest w normie
Generalnie skrzynia biegow automatyczna to naprawde skaplikowana sprawa za sprawa wielu elementow ciernych, czujnikow i elektroniki dlatego tez naprawy sa cholernie drogie. Proponuje na poczatek sprawdzic poziom oleju (chociaz jak jest za malo to raczej glosniej chodzi i biegi sie slizgaja), nastepnie jezeli masz zacny przebieg to wymien olej w skrzyni. Kretynami sa Ci ktorzy twierdza, ze oleju w skrzyni automatycznej wogole sie nie wymienia - a niestety takich mechanikow madrali u nas wielu. Po 60 - 80 kkm nowy olej dobrej f-my na pewno skrzyni zrobi dobrze. Generalnie co do diagnozowania automatu unikaj tych mechanikow ktorzy i konia podkuja i auto naprawia. Automaty to naprawde specjalizacja sama w sobie.
Jezeli skrzynia do naprawy, zastanow sie dobrze czy chcesz inwestowac w to auto pewnie z 3-6 tys PLN, bo tyle dobrze wykonany remont kosztuje.
Szukasz warsztatow zajrzyj na forum - www.automat.pl
Powodzenia i nie zniechecaj sie do auTTka - naprawde daje sporo frajdy z jazdy.
Pozdro Artix
PANOWIE!! dziękuję bardzo
Auto oddałam do sprawdzenia do gościa który ma dobrą renomę w naprawach automatycznych skrzyń, który już po kilku minutach jazdy zapytał się czy kiedykolwiek wymieniałam olej w skrzyni więc Wasze sugestie mogą mieć pokrycie. Co się wydarzy dalej zobaczymy. Ciekawe czy nie będę musiała wziąść kredytu na tę naprawę (ha ha)
Nomen omen niezły prezent mi sprawiono
Pozdrawiam Was serdecznie
Trzymam kciuki, napisz jak coś będzie wiadomo.
Kupilas po dzwonie to masz wibrator.
TTHud | carnivore extraordinaire
PABLO CO¦ TAM
JAK MASZ TYLKO TYLE DO POWIEDZENIA TO ZGLO¦ SIĘ DO "DZIAłKOWCA" MOżESZ UDZIELAÆ PORAD W ZAKRESIE JAKIE ZIOłA PALISZ I DLACZEGO OTĘPIAJ¡ CI RESZTKI MÓZGU I NIE UDZIELAJ SIĘ PROSZĘ JAK DORO¦LI ROZMAWIAJ¡
[ Dodano: 22 Grudzień 2008, 20:55 ]
POZOSTAłYM DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE I DAM ZNAÆ JAk SIĘ TO ZAKOńCZYłO
POZDRAWIAM
Kolego , jesli nie jestes pewny tego co piszesz to odpusc sobie wprowadzanie ludzi w bladZamieszczone przez Artix
Mialem juz stycznosc z kilkoma samochodami z ASB i wnioski sa takie ze
w zaleznosci od skrzyni olej albo TRZEBA WYMIENIAC co ok 60 tys km ( niektore firmy zalecaja nawet co 30 tys) lub w niektorych automach wymiana oleju nie jest przewidziana. Dla przykładu moge podać audi a6 3.0 TDI tiptronic - zarówno w ASO audi w Wwie jak i w Monachium wyraznie powiedzieli ze wymiana oleju w tym modelu skrzyni nie jest wskazana.
Natomiast zgodze sie co do tego ze w Polsce jest mało dobrych fachowców od ASB
Pozdrawiam
Kamil