Panowie ile wyjdzie mi mocy max na audi tt 2.0 bwa,na mojej turbinie ori
Panowie ile wyjdzie mi mocy max na audi tt 2.0 bwa,na mojej turbinie ori
240-250
Compsport.pl - tam wybierasz swój silnik i masz wyszczególnione co będzie wymienione i jaki będzie z tego przewidywany przyrost.
Ok 240 robi sam program. Kolejne kilkanaście - DP plus wydech.
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Dzięki za info,a launch control to duże koszta??i czy jest możliwe umnie??
Masz skrzynie manualną?
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
No to masz w serii LC
Wyłącz ESP, daj z P na S...
Trzymaj hamulec i gaz w opór jednocześnie
... puść hamulec
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
To powinno być oczywiste, ale pamiętaj że wcześniej musisz jeszcze zagrzać olej w skrzyni bo DSG nie puści procedury.
Dzięki Mądry za PW już powoli przygotowuje sie do Stage 3 lub 4
Nie tylko wyłącz esp ale też asr (dobrze pamiętam?) przytrzymując przycisk a nie tylko klikając. Ogólnie to poczytaj o tej procedurze (i innych rzeczach) w instrukcji obsługi. Wiem że faceci wszystko wiedzą i nie czytają instrukcji obsługi żadnego sprzętu ale sam przyznam że może się czasem przydać.
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
U mnie wystarczy krótkie przyciśnięcie ESP - długie, przez 5 sekund, wyłącza całkowicie ESP/ASR ale do uruchomienia LC nie ma takiej potrzeby.
Plus dodatkowo zawsze klikam Magnetic Ride - jeżeli mamy na pokładzie to chyba też jest konieczne. W książce Audi jeszcze piszą o ustawieniu kierownicy do jazdy na wprost, ale to raczej oczywiste
Nie ma takiej potrzeby bo masz tak napisany soft, normalnie to konieczność.
Znowu TT znowu Cabriolet
Pany, a jak jest z nadużywaniem LC?
Bo mój znajomy ma SQ5 (tylko tam jest 313KM i 650Nm) i w salonie powiedzieli mu, że skrzynia (DSG) wytrzyma ~200 takich startów, a potem mogą zacząć być z nią problemy.
W załączonej instrukcji nie widzę takiego zastrzeżenia. Ktoś testował?
Skrzynia się sypie po jakims czasie sama z siebie więc co dopiero przy nadużywaniu LC. A tak na prawdę to nikt Ci nie poda realnych liczb bo raz że mało kto to liczy a dwa że chyba nie ma nikogo kto ma auto od nowości i wie ile razy się tym bawił.