Ja tarcze tez deczko przerabialem. Zaciski pd phaetona. Wszystko dziala prawidlowo i hamulce przerobilem w 100% sam. Adaptery tez moja konstrukcja.
Ja tarcze tez deczko przerabialem. Zaciski pd phaetona. Wszystko dziala prawidlowo i hamulce przerobilem w 100% sam. Adaptery tez moja konstrukcja.
za duża jest tarcza 323 na ten zacisk ?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Czytam w necie i piszą, że ten zacisk od 166 podejdzie pod 323, nawet pod 330. Więc nie wiem czy się pchać w ten zacisk czy nie...
Zacisk od Alfy 166 ma uszy montażowe które są równoległe do otworów w piaście. Problem polega na tym że jak jest mała tarcza to uszy montażowe zacisku są zbyt blisko otworów montażowych na zwrotnicy dlatego trzeba dać większą tarczę aby móc odsunąć zacisk od zwrotnicy. Ja to zrobiłem na tarczy 330mm, na 323 wątpię aby się to udało, na 312 abstrakcja. Szlaki masz przetarte przy tarczy 330 - tarcza od alfy 159 trzeba zrobić fasolki aby zmienić rozstaw na 5x100 i pierścień centrujący w tarczę bo w alfie jest większy otwór. Tarcza 330 wchodzi na styk w ten zacisk, nawet jest minimalnie za duża bo klocek 1mm na górze wychodzi poza tarczę.
Auto reklama jak nie poradzisz sobie z adapterami, pierścieniami, fasolkami to napisz do mnie PW, raczej będę miał wszystko na półce w garażu. Jak będziesz chciał sam z tym powalczyć, a czegoś nie będziesz widział to pisz śmiało, podpowiem co i jak
btw
Zacisk od 159 jest lepszy tylko że są dwa rodzaje 4 tłoczków, trzeba brać ten który chodził po tarczy 330.
Ok, jak będę coś potrzebował odezwe się
Ostatnio edytowane przez omerta ; 14-01-2017 o 09:01
Nic nie trzeba przerabiać, wrzucasz adapter do niego kręcisz zacisk i zakładasz tarcze 280
W T5 na tyle były takie same zaciski we wszystkich wersjach silnikowych.
Nie miałem nigdy takiego zacisku od sprintera w ręku wiec sie nie wypowiadam
Wrzucam zajawkowo jaki kit ostatnio robiłem przód tarcze 345 tył 312
Ładnie ładnie. Nawet bardzo Jakie wychodzą przybliżone koszty takiego zestawu?
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Napisałem PW
Panowie odgrzeje temat o jedno pytanie
Dzieki pomocy kolegi Czerniel jestem szczesliwym posiadaczem zaciskow przednich od Alfy Brera v6. Mam jednak mala zagadke. Po zakupie klockow dedykowanych okazalo sie ze maja one jednopinowy czujnik zuzycia. Jak wiemy w ttmk1 jest dwupinowy ktory dziala na zasadzie przerwania obwodu, ten w alfie lapie mase z tarczy i zaswieca sie kontrolka na blacie.
Co zrobic/jak przerobic zeby przy takim setupie utrzymac funkcje zuzycia klockow??
Niestety czujnika nie da sie wyjac z klockow i zamienic z czujnikiem ktory "gada" z szafa w tt..
Macie jakies pomysly??
Ja poległem na tym pytaniu. Aby nie darło japy to wiadomo, zworka w kostkę i po temacie, ale aby zachować funkcję... nie miałem pomysłu
Tak, albo zworka albo przekodowanie zegarow, od poczatkowych dwoch cyfr kodowania odejmujemy 01 i funkcja znika, szybciej Vagiem niz zdejmowanie kola
Myslalem nawet nad tym zeby kupic ori czujniki i jakos "wrzezbic" je w klocek, ale nie probowalem, nie wiem jeszcze czy tak sie da, jak zachowa sie okladzina, czy bedzie chciala sie kruszyc, pekac itd i jest to ostatecznosc..
ZDECYDOWANIE wolalbym jakis "myk" w elektryce jesli to mozliwe.
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 01-03-2017 o 08:52