Witam! Ile mogę wołać za silnik od audi tt 8j 1,8 tfsi (160km) 116,tys przebiegu bez osprzętu w stanie bdb. Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam
Witam! Ile mogę wołać za silnik od audi tt 8j 1,8 tfsi (160km) 116,tys przebiegu bez osprzętu w stanie bdb. Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam
ławto to sprawdzić... Twój silnik to CDAA
wpisanie w wyszukiwarce adresu popularnego serwisu aukcyjnego - jakieś 3 sekundy
wpisanie hasła czego szukamy - następne 3 sekundy
wybranie kategorii - 5 sekund
znalezienie sztuki bez osprzetu - 30 sek
Myślę, że minuta by wystarczyła
http://allegro.pl/silnik-audi-vw-sko...610800379.html
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Tak dodam ze takie silniki po 100+ tys nadaja sie juz do remontu. Pierscienie zapieczone zawory powypalane takze nie jest to rarytas. Robilem ten silnik i bylem zdziwiony w jakim byl kiepskim stanie po takim wlasnie przebiegu. Auto forumowicza od nowosci i uzywane rodzinnie dlatego wartosc tego motoru nie duza a raczej jako do remontu.
Miało to na celu tylko porównanie cenowe...
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Ale jakie porownanie cen skoro nikt u nas nie handluje tymi silnikami. Jedyne co ja moge powiedziec to ze jest to najgrosza odmiana tfsi.
Problemy z napinaczami wadliwe tloki itp. Nie jest to antyreklama tylko uczciwe stwierdzenie faktu bo miale przyjemnosc remontowac ten silnik i bylem bardzo zniesmaczony jego stanem;/
Sa fotki nawet na forum...
Silnik jak każdy... ma swoje wady i zalety. Może akurat trafił się Ci jakiś wadliwy ale dobra dziękuję za odpowiedź!! Mam jeszcze jedno pytanko jakie wnętrze w audi będzie lepsze full skóra czy skóra +alkantara?
Pełną skóre łatwiej utrzymać w czystości, ale za to w lecie jest mega gorąca, w zimie mega zimna.
Ja mam czarną skóre z białą alkantarą - jestem zadowolony z tego połączenia, bo jest przyjemna przy każdej temperaturze, choć w S4 miałem identyczne zestawienie i alkantara na fotelu kierowcy trochę się mechaciła. TT to nie jest auto rodzinne, ale przy dzieciach do auta rodzinnego wygrywa pełna skóra.
Ostatnio edytowane przez streetrace ; 13-12-2016 o 21:19
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Gdybym miał możliwość wyboru to zawsze wybrałbym skórę plus alcantarę jednak tylko w ciemnym zestawieniu. Jasna skóra wymaga ciągłej kosmetyki a co dopiero jasna alcantara. Miałem kiedyś zestawienie czarna skóra i czarna alcantara w Passerati - sprawdziło się świetnie. Nie wiem też czy pytasz bo tak chcesz kupić czy obszyć fotele na nowo. Jeśli obszyć to musisz wziąć pod uwagę, że ceny oryginalnej alcantary mogą nieprzyjemnie zaskoczyć do tego na rynku jest masa materiałów tylko imitujących ten materiał. Przerabiałem to obszywając kanapę motocykla.
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
To, że skóra jest lepsza w utrzymaniu czystości, dla niektórych oznacza, że jest bezobsługowa, a to błędne podejście. Skórę trzeba pielęgnować jak własną , tj. regularnie myć, odkurzać (szczególnie na szwach i szparach), odżywiać, natłuszczać i zabezpieczać. Szczególnie w okresie zimy i gorącego lata.
Osobiście alkantara mi się nie podoba, wolę skórę. Problem jest latem bo się człowiek lepi jak nie ma wentylacji siedzeń, zimą nie ma jak się ma podgrzewanie.
Co do koloru to poza czarnym i jasnym są jeszcze kolory pośrednie jak czerwony czy bordo
Pozdrawiam,
Zimą, zanim sie nagrzeje, to musisz przyjąć najpiew "zimno" na tyłek
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Pierwsze wrażenie rzeczywiście, ale nagrzewa się momentalnie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk