Może olej już się tak nagrzewa, że haldex się rozłącza (100oC z tego co pamiętam)
Może olej już się tak nagrzewa, że haldex się rozłącza (100oC z tego co pamiętam)
U mnie rozłącza nawet przy 64%, jeździłem z vagiem w aucie....
Wywaliłem sterownik, zaślepiłem dzisiaj wykluczając tym samym usterkę sterownika i napęd działa, nie gotuje się, wina więc leży po stronie sterownika haldex'a.
Never ending story... z komputerami też piękne zabawy miałem już, najpierw jeden miał problem z komunikacją, drugi nie robi output testu chociaż błędu w nim nie ma żadnego, trzeci uszkodzony mechanicznie (przekładnia ślimakowa poruszająca zaworem), pozostało mi zrobić z 3ech jeden w 100% sprawny...
Póki co jest zima, koła się ślizgają więc komputer jest mi zbędny ale na lato muszę ogarnąć sterowanie el
Testy były pod wieczór dzisiaj, nie mogłem szaleć bo droga otwarta ale auto bez ręcznego da się pięknie ustawiać lewą nogą i z gazu leci bokiem jak złe
https://youtu.be/VEwVYASCn-k
Moje poprzednie bmw też tak jechało ale tylko w dół to ta sama droga
https://youtu.be/kMI80jyDki0
Ostatnio edytowane przez racesupport ; 07-12-2016 o 21:53
Nie masz przypadkiem korzeni skandynawskich?? Ja bym już ze 3 razy odpuścił po kilku zakrętach a tu piękne ślizgi obserwujemy Gratki umiejętności!
Te Terrere Terrere terererererere …
Fajnie że ogarniasz auto ale wg mnie takie zachowanie i filmy osoby propagującej bezpieczną jazdę to trochę policzek .....
Masakra, też chciałbym tak ogarniać sprzęt długo wgl bawisz się w te sprawy?
oczywiście krótki film który wstawiłem to fragment gdzie stał na esce kumpel i gdzie mogłem sobie pozwolić, po tej prostej na końcu już sobie zawracałem i na spokojnie także nic tutaj nadzwyczajnego nie ma się o co spinać, jeśli chodzi o film z BMW to oczywiście droga zamknięta
co do tej drogi to tą stronę którą ja trenuję jest jeszcze w miarę ale z drugiej strony górki jest porażka, zjeżdżają się amatorzy jednego zakrętu, szczególnie właśnie bmw i ślizgają jeden winkiel jak szaleni co skutkuje tym, że nie da się tego zakrętu przejechać jadąc normalnie spokojnie w dół, tragedia...
w jazdę taką a nie inną bawię się z 6lat z przerwami, teraz uczę się ogarniać 4wd, wcześniej tylko RWD u Nas ciężko o warunki do treningu, ja mam to szczęście że często mogę po odcinku zamkniętym polatać ale jakbym tak chciał na poważnie się ścigać to nie ma gdzie trenować.
HubertRinkon Ty masz to szczęście, że na tor masz blisko, a przynajmniej bliżej niż ja hehe, ja mam 180km na tor który szału nie robi
Ostatnio edytowane przez racesupport ; 08-12-2016 o 00:25
Ech zazdroszcze takich odcinkow bo tez mam auto ktore chetnie bym pupalal ale nie ma gdzie;(
Hehe, niby jest a niby nie... mamy swoje trasy itp gdzie upalamy w nocy z zabezpieczeniem ale generalnie temat ciężki ze względu na brak jakiegokolwiek toru w pobliżu. Co zrobić, taka polsza
co do eski, chyba obróciła się panewka, ale to w pon będę wiedział dokładnie jeśli się obróciła to chyba najlepszym wyjściem będzie zakuć odrazu ? jeśli chciałbym mieć bezpieczne 350km to kute korby i tłoki czy jedno z dwóch wystarczy ?
tłoki nie potrzebne na 350
Części TT 8N 225KM i R32
Tylko jeszcze warto dac nowe zawory wydechowe. Bo przy kacie jest spore ryzyko ze stare moga sie urwac i wtedy robi sie niezly bajzel.
A więc, tak jak myślałem, panewka poszła, wał raczej nie nadaje się do szlifu. A więc, szukam wału używki, korby techno5? Jakie panewki? Plan mam taki żeby włożyć kute korby, tloki zostawić, wiadomo nowa uszczelka pod głowicę. Mówicie że kute korby wystarczą i wytrzyma to w przyszłości 350km na jakiejś innej turbinie tak? No i tyle póki co Jeśli macie jakieś sugestie chętnie wysłucham bo macie spore doświadczenie
I prosiłbym ewentualnie o cynk gdzie mogę taniej kupić korby i panewki, może ktoś ma jakieś zniżki
Ostatnio edytowane przez racesupport ; 12-12-2016 o 17:57
Ja na twoim miejscu zakupiłbym te korby : http://www.racingforum.pl/Kute-korbo...w-t131185.html, dobra cena i sporo osób na nich lata
Napisałem PW ale nie odpisuje od kilku dni, jego strata
Pawel-2005 pomógł w organizacji części, padło na korby Techno5, panewki główne i korbowodowe kolbenschmidtt, wał używka, blok pójdzie do osiowania oraz do szlifu, następnie honowanie cylindrów, komplet nowych pierścieni mahle, zawory od Paradowskich, uszczelniacze zaworowe, docieranie gniazd i planowanie głowicy, do tego wszystkiego wpadną czujniki ciśnienia oleju, temp oleju, EGT i boost żeby wszystko mieć pod kontrolą a żeby nie przedobrzyć od razu chłodnica oleju. No i tyle, czekam na części i działamy
Ostatnio edytowane przez racesupport ; 15-12-2016 o 11:32