Witam,
Czy ktoś się orientował czy istnieje możliwość w TT 8S zrobienie swap'u na 3.2 ? Nie ukrywam ze coś takie mnie interesuje ale nie mam na ten temat wiedzy.
Stara buda TT jest oklepana ale nowa z tym motorem by była zacna
Witam,
Czy ktoś się orientował czy istnieje możliwość w TT 8S zrobienie swap'u na 3.2 ? Nie ukrywam ze coś takie mnie interesuje ale nie mam na ten temat wiedzy.
Stara buda TT jest oklepana ale nowa z tym motorem by była zacna
8S...stara buda? No ma jakiś rok...to aż tak stara?
Te Terrere Terrere terererererere …
tu chyba chodzi o odwrotną sytuację, tj. do nowej budy wrzucić "stary" silnik. czyli mieć TT 8S 3.2
nie sądzę, by ktoś już to gdzieś na świecie zrobił. czy się da, to pewnie tylko kwestia kasy - nie sądzę jednak żeby to było opłacalne.
No wlasnie z tego co patrzę śledzę pytam to nikt nic z tym nie zrobił. Bo 8S ma komunikacje UDS i nie dogada się z silnikiem. Dużo rzeczy nie będzie działać. Na dzień dzisiejszy mam takie info. Moze ktoś z tym ruszy?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A to sorki, nie zrozumiałem kontekstu
Te Terrere Terrere terererererere …
Mysle ze jest to bardzo dziwny pomysl.
Kup sobie ttrs i bedzie to fajnie jechac po modach . Auto nie utraci na wartosci a dzwiek nie bedzie gorszy.
Jest dziwny ale tak jak napisałem 8J dla mnie jest oklepane.
RS po modach wyjdzie drożej niż 8S z 3.2T. Ale to tylko moje przypuszczenie
Tak zgadza sie auto nie traci na wartości ale dobrze wiesz ze na takie auto kiedyś musi być klient. To czy to bd TT 3.2T czy TT RS na jedno i drugie musi byc klient odpowiedni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Popieram kolege up. Zrobicnsie da natomiast bedzie sporo rzeczy ktore ciezko ci bedzie ogarnac lub nie ogarniesz ih wcale. Ile ja walczylem zeby kierowajke z 8s zaadoptowac do 8j a co dopiero caly silnik. Skrzynia gada z haldexem a tu masz 5gen haldexa w 8s. Wszystko do przejscia ale dla mnie bez sensu zwlaszcza ze nowe silniki tfsi tpu cjx znosza bardzo duzo i tak naprawde wytrzymalosc korbowa nie zostalajeszcze przekroczona. Mysle ze w okolice 600nm plus mocny dol to nie bedzie problem dla tego silnika.
Dzwieku sie nie ugra i charakterystyki ale ile czasu i pieniedzy na tym zyskasz ...
Pozdrawiam
Cel jest tylko jeden - najlepiej grające TT na świecie!