800mm w manualu do jazdy na codzień to abstrakcja, takie coś nie istnieje, obecna skrzynia Pawła to niezły wynalazek i nikt normalny bez kursu jazdy tym nie pojedzie, np żona po bułki hehe.
800mm w manualu do jazdy na codzień to abstrakcja, takie coś nie istnieje, obecna skrzynia Pawła to niezły wynalazek i nikt normalny bez kursu jazdy tym nie pojedzie, np żona po bułki hehe.
Znowu TT znowu Cabriolet
Paweł nie znam się na tyle żeby mówić co i jak. Nie mówie o oczywistej rzeczy podparcia wałka, ale chyba najlepiej podpowie ci krzysiek krawczuk bo w swoim mial kilka ciekawych patentów
Nie znam osobiscie ale prowadzilismy rozmowy na ten temat. Znam kilka osob co siedza w temacie skrzyń i mam nadzieje ze za jakis czas bede wiedział ostatecznie co mam wybrac.
Takze poszukuje rakiety do kolektora odlewanej lub robionej na cnc pod t4 twin scroll i 6 cylindrow.
z ciekawości - przy jakich obrotach spodziewasz się wstawania tego turbo?
Turbo ma bardzo podobne wymiary wirnikow co Marcina.
Dekilatnie wiekszy a/r ale jest twin scroll i u mnie bardzo mozliwe ze bedzie delikatnie wieksza pojemnosc.
Mysle ze spool powinien byc bardzo zblizony do tego co u Marcina.
Tamtym autem jezdzilem nie raz i na prawde jest super. I tak bede musial ogranoczac niuton ze wzgledu na wytrzymalosc skrzyni.
Ja sie raczej boje o to aby gore utrzymala bo niestety moj obecny efr 7670 jakos nie chce dmuchac tyle ile ja bym sobie zyczyl.
Sprawdzone juz prawie wszystko a turbo dalej nie chce trzymać "marnych 2 barów" do odcinki.
Niestety zaczynam być tym podirytowany , że takie turbo zamykam na 500 z malym plusem gdyż moj motor chcialby duzo wiecej.
Kiedys balem sie ze motor nie bedzie chcial generowac mocy a tutaj wychodzi na to ze na tym moim silniku spokojnie 600+ by peklo ale turbo cos na gorze ma problemy.
Setup turbo kompresor jest skonczony i juz dopracowany i tutaj moge byc dumny z osiagniecia celu. Z finalnej mocy jakos nie do konca bo zostal pewien niedosyt.
Producent podaje pewne mapy przeplywu turbiny, moce rzedu 600-650 hp a turbo sie konczy na mocy 500 z jakims marnym +:/
Ale niestety tak juz musi zostac bo nie planuje kupowac kolejnej sprezarki do 1.8t skoro i tak za rok pewnie bede zaczynal go rozbierac.
Takze z 1 efra 6758 w sumie bylem zadowolony bo zrobilem tyle ile producent podaje dlatego smialo moge polecic te turbo.
Obecny 7670 uwazam za troche porazke ( chyba ze zdazy sie jakis cud i cos znajde ale sprawdzilem juz wiele ) bo przeplywy poprawilem o jakies 15% i przelozylo sie to na mniej więcej 15% przyrost mocy ale do tego co podaje producent brakuje z 70km!! (Biorac ta mniej optynistyczna zapowiedz)
Z mapy przeplywu ktora podaje producent wynika że mamy zapas przeplywu a praktyka pokazuje że niemamy czym dmuchać. W pl tez nikt nie zrobil sensownego wyniku na tym turbo a GTO taka stroil i ten sam problem co u mnie:/
Tego najwiekszego kupilem bo mnie cena skusila i kompaktowosc turbiny i licze ze turbo nie skonczy sie na jakis 700km bo bedzie to kolejna porazka .
A co do obecnego setupu to moze przyszly wlasciciel wrzuci jakies duze turbo typu gtx35 albo jakis pte bo z kompresorem na pewno sie obudzi szybko bo jak wiecie setup za jakis rok bedzie mozna kupic
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 19-08-2016 o 10:15
Zobacz wykres bo 1 bar z r30 a 1 bar z 1.8t to zupelnie inna bajka. Tam ma 570nm przed 4 tys obrotow z tego co pamietam i to mowi samo za siebie. A przy ilu ma bara to nie pamietam ale pewnie ze 3200 albo jakos tak. Tylkp 1 bar z vr6 to jest 500+ nm a 1 bar z 1.8t to jest ze 360nm...
Ja też pierwotnie chciałem wsadzac tego Efr ale były obawy że mocy nie wygeneruje tyle co chciałem, więc zapadła decyzja o sprzedaniu turba, tu w Pl wielu renomowanych tunerów wypowiadalo się że 500 w r30 to jej max, gość któremu sprzedałem też miał problem nadmuchac z niej pożądany bost, coś musi być na rzeczy.
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 19-08-2016 o 17:08
Znowu TT znowu Cabriolet
Piękne Marchewy
https://www.youtube.com/watch?v=0Pf6RFwpvi4
Co to za wariat to Scirocco?! Ale fakt faktem, marchewy zacne
Ciekaw jestem mocy tego VW, bo jak wiadoMo TT Pawła to nie jest jakaś tam TTka z intercoolerem i jakimś tam.wydeszkiem
Klaudiusza Scirocco ma 440 koników .
A Pawła jak to Pawła raz jedzie raz nie, takie to wyścigi.
Znowu TT znowu Cabriolet
to audi ma 500 a tamten 440 i takie baty dla pawla???