Cześć mam techniczne pytanie mam TT 3.2 ,w prawej rurze wydechowej jest klapka pytanie kiedy się zamyka a kiedy otwiera u mnie jest cały czas otwarta wątpię że się zamyka przy większych prędkościach
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Cześć mam techniczne pytanie mam TT 3.2 ,w prawej rurze wydechowej jest klapka pytanie kiedy się zamyka a kiedy otwiera u mnie jest cały czas otwarta wątpię że się zamyka przy większych prędkościach
Nie znalazłem żadnych informacji odnośnie limitu obrotów dla sterowania klapami podciśnieniem w wydechu (akurat ja interesowałem się TTS) ale miałem też klapy w wydechach - kiedyś w Audi S4 Avant. Wyglądało to tak
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Heh kiedys sprawdzalem u siebie. Wiem ze po odpalaniu mi sie zmienialo. Na pewno nie jest tak ze caly czas jest otwarta. Sprawdz czy uklad jest szczelny. Jak zaworek niesprawny to wywali blad. Tlumik sprzedalem ale reszte mam jak cos.
Czyli z rysunków wynika że powyżej 1700 obrotów klapka się zamyka , dlaczego ???
To chodzi o przeplywy w wolnossacym silniku. Wydech do wolnossaka nie moze byc za luzny. Poza tym dzwiek tez ma znaczenie dlatego klapki sie otwieraja. A przy jakich obrotach to nie pamietam.
Ok dzięki to mi wystarcza pozdrawiam