image.jpg
Brudnym TT do pracy a nie ma takiej opcji :P
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Trzeba było przynajmniej spłukać
Marcin a jaka to jest sieć myjni ? Bo ta piana wygląda imponująco
Ta piana to chyba własnej produkcji
Piana aktywna fajna na owady i syf na kołach - dajesz na 2 minuty czekasz i dopiero program - styka mycie i płukanie "suchą wodą". Myjnia nowa sieć nie pamietam - sprawdzę - stacja paliw Moya
Ja tam rzadko kiedy myje na myjni, lepiej pobawić się te 3h oblecieć fure glinką (oczywiście pamiętać o ciągłym nawilżaniu lakieru!), zarzucić jakiś dobry kosmetyk np. 3 w 1 (wosk, polerka, zabezpieczenie lakieru), i masz efekt na 2-3tyg przecierając co jakiś czas mikrofibrą i zbierając glinką owady z przodu
A tak jak wyżej wspomniałem takie specyfiki w granicach 150zł dla laików nie bardzo bawiących się w auto detaling, są bezpieczne i nawet ktoś z dwoma lewymi rękoma sobie z tym poradzi nie wpływając destrukcyjnie na lakier hehe. Tak myślałem sobie, może bym jakiś poradnik zrobił na ten temat bo w sumie nic u nas takiego na forum nie ma, a większość nie zdaje sobie sprawy, że nie trzeba oddawać samochodu do profesjonalnego zakładu gdzie zazwyczaj lecą i tak na takich specyfikach 3 w 1, bo po prostu zajmuje to mniej czasu, żeby osiągnąć podobny efekt
Ostatnio edytowane przez Quuuun ; 27-07-2016 o 22:20
Też lubię ale 3 godzinek w środę rano to ja na glinkowanie nie mam
IMG_2730.JPG
Korzystając z okazji, że kolega Stian91 wystawił na sprzedaż praktycznie nowy sprzęt wymieniłem swojego nieco archaicznego Alpina na taką ciekawostkę od Sony-ego. Gra to lepiej niż wygląda i mimo, że dedykowany do smartfona Sony to po ściągnięciu aplikacji współpracuje bez problemowo z iPhonem. Odpada też problem ładowania czy uchwytu na telefon. W skrócie telefon łączy się bezprzewodowo z radiem w kilka sekund a potem co tam masz w telefonie to i w aucie. Przy okazji wleciała też ramka dedykowana do TT a wyleciała ta, która nikomu tu do gustu nie przypadła
Alpine za chwilę wystawiam na sprzedaż ale to już w innym dziale.
Bluetooth ale masz możliwość ładowania przez USB z radia. W ruchu miejskim bez kilkugodzinnych tras to nie kłopot, korzystam z iPhona 6 i na wygaszonym ekranie bateria nie ginie w mig. Natomiast w trasie korzystałem ciągle z yanosika i nawigacji w tym przypadku musiałem telefon podłączać na stałe do gniazda zapalniczki - dziś ładuję z radia do tego panel telefonu mam w zasięgu wzroku. Na dłuższą metę podłączenie kablem telefonu może irytować - kwestia estetyki. Do śmigania po mieście nie jest to konieczne. Z drugiej strony używanie smartfona na dłuższą metę w aucie i tak wiąże się z ładowaniem z zapalniczki a tu mam wszystko w jednym
Tu jest w miarę czytelna specyfikacja
https://www.sony.pl/electronics/radi...odowe/xsp-n1bt
Ostatnio edytowane przez Kwinto ; 21-11-2016 o 12:23
Nie dokońca jest tak jak piszesz,zajmuję się trochę tego rodzaju rzeczami,usługami.Tak naprawdę to mozna wydać 100 zł a i można 1000 zależy od oczekiwań.
Ja np od razu uświadamiam klijenta jak będzie wygladała polerka za 250 zł a jak za 700 zł.Za 250 jest tylko glinka i polerka manzerną 2w1,efekt niezły ale bez szału.Za 700 jest zmywanie smoły,zmywanie zanieczyszczeń metalicznych,glinka i dwa etapy polerki,odtłuszczenie/wymycie pasty i położenie super wosku.
A wracając do tematu fajne auto,moja żona tylko czasami jeżdzi moją tt