Śmiertelny wypadek w Puławach, nie żyje kierowca Audi TT hhh... czy to ktoś z klubowiczów?
https://pulawy24.pl/smiertelny-wypad...pulaw-zdjecia/
Śmiertelny wypadek w Puławach, nie żyje kierowca Audi TT hhh... czy to ktoś z klubowiczów?
https://pulawy24.pl/smiertelny-wypad...pulaw-zdjecia/
Ostatnio edytowane przez TTM ; 12-06-2016 o 17:29
Niefajnie...
Te Terrere Terrere terererererere …
TT mk1 to bardzo mocne auto, no coz wolno nie bylo.. mam nadzieje ze nikt z klubu...
Sądząc po uszkodzeniach tej TTki i jak się zgięła to albo była spawana u Ryśka w stodole, albo nieźle zapierd....
Przykro mi to mówić ale chłopak miał wrednego pecha. Uderzył w naczepę nie miał większych szans przez wysokość naczepy :/. Patrząc na TT miał między 80 - 100, tak strzelam z własnych doświadczeń...
Naprawdę wredny pech... i mimo iż w naczepach są osłony, ale jeśli ktoś przyjrzał im się z bliska to nie wiem czy można nazwać je osłonami zabezpieczającymi przed właśnie takimi uderzeniami w bok. Metr, dwa w prawo i chłopak zapewne by przeżył, ale taki właśnie jest wredny pech, którego sam doświadczyłem bo metr w prawo i ominąłbym drzewo... Wyrazy współczucia dla osób znających chłopaka.
Ten wypadek niech nam wszystkim uświadomi że nie jesteśmy nieśmiertelni i nie zawsze trzeba wariować z prędkością.
Osobiście jestem zdania, że wyszaleć to się można na torze, a w ruchu cywilnym powinniśmy szanować innych uczestników ruchu drogowego.
Konstrukcja jest bardzo dobra i nikt mnie nie przegada. Niestety nie jest to auto rajdowe gdzie jest klatka bezpieczeństwa w środku. Dach nie mógł przyjąć takiej mocy by słupki uratowały gościa. Gdyby nie pieprzona naczepa tylko np ściana betonowa to by chłopaczyna wyszedł z tego.
TT to silny samochód i zawsze będę z sentymentem wspominać to autko. Chyba, że kupię model jakiś tylko do garażu.
Nie ma co się spierać. Wypadek to wypadek wbrew pozorom każdy jest inny. Dla mnie to co charakterystyczne w tym tu to jednak różnica mas. Myślę że każdy z nas widział wypadki w udziałem TIRa i auta osobowego. Na ogół pierwsza myśl jest taka że w tirze uszkodzenia są minimalne gdzie z osobowego zostaje niewiele. Bez dwóch zdań TT to mocne auto od podstaw zaprojektowane tak by być ponad przeciętnie bezpieczne co nie czyni nas nieśmiertelnymi. Co roku ze względu na dzwon odpada nam tu 2-3 sztuki. Za "moich" czasów wszyscy wyszli z tego z życiem ale lepiej losu nie kusić
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Byłem jednym z pierwszych których puścili obwodnicą Puław po posprzątaniu (wracałem z trasy), jak zobaczyłem te niebieskie TT na lawecie to pierwsze co, to pomyślałem że ukradli mi furę (głupie skojarzenie), zwłaszcza że moja stała 40km od zdarzenia no i jest mało niebieskich
P5_KAROL te osłony są przeciwrowerowe (w czasie wyprzedzania żeby rowerzysta nie został wciągnięty pod naczepę) i tylko po to one są (belki są zrobione z alu albo stali)
Na CB była jakaś puszczona plota że się ścigał z (uwaga) Oplem Senatorem 3.0
Ostatnio edytowane przez omerta ; 15-06-2016 o 07:06