U mnie zlotowe spalanie w obie strony: 9.6 litra
U mnie zlotowe spalanie w obie strony: 9.6 litra
Umyłbyś to auto
9.6l bez zapalania silnika? Strach pomyśleć ile spali jak odpalisz...
Sikor stwierdził, że moje 180 jest dużo szybsze od jego quattro, więc wiesz, nie wiadomo co tam siedzi
A tak na marginesie muszę w końcu FIS'a zrobić, bo słabo działa (szczególnie latem jak jest gorąco). Tak jak widzisz Malisz, to kółko ze średniego spalania nawet ciężko zauważyć...
image.jpg
Cuda na kiju. Takiego wyniku jeszcze nie było 710 po tankowaniu na full oczywiście szans nie ma choć faktycznie przy letnich temperaturach spalanie bez problemu spadło mi poniżej 10l
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Zamulisz ten silnik że stanie w końcu.
Znowu TT znowu Cabriolet
Przyznam że ostatnio jeżdzę jak dziadek
Kilkanaście dni temu zdjęli mi po 4 tygodniach gips tzw. 8 z unieruchomioną prawą ręką. Z racji automatu do jazdy przez ten czas została mi tylko TT, jeździłem tyle ile musiałem tj. robiłem tygodniowo 200 km (2 x trasa po 100 km przez teren zabudowany, żadnych autostrad czy dróg ekspresowych)
Na pełnym baku przejechałem 670 km, a spalanie wyszło mi 7,9/100! Po zatankowaniu na full pokazało 720 km, tak więc da się Teraz spalanie wróciło do słusznych 12-13/100...
No mam taki ambitny plan i ja. Póki co trzymam się go i nie daje podpuszczać, bo jak tu kiedyś wspólnie stwierdziliśmy - jedno dobre depnięcie i całe te oszczędności idą w p...du
Mam pytanie do właściciela silnika 2.0 (200km) - ile Wam pali przy takiej agresywnej jeździe powiedzmy w przedziale 180-220 km/h? Albo gdyby np. na tempomat wrzucić 180/190 i jechać? Chodzi mi ogólnie o jakieś takie wrażenia ze spalania przy wyższych prędkościach w trasie widziałem testy Humidorka parenaście stron wcześniej, ale to jednak mocniejsza wersja.
Tempomat przy 140 km/h - zrobiłem tak 400 km i wyszło ok 10 L.
Wydaje mi się że komputer przy okolicach 180 pokazuje koło 16-17 L. Nie było jak sprawdzić bo u nas przecież lewy pas ciągle zajęty. :P
Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
Wracając ze zloTTu po zatankowaniu wskoczyłem na trasę i przez ok 150 km jechałem w przedziale pomiędzy 140-200 km/h ( sądzę że średnia ok 160 km/h ).
Wyliczone następnego dnia spalanie (po ponownym dotankowaniu LPG do pełna ) wyszło mi 16L LPG/100km dla silnika 1.8 180KM ośka.
image.jpg
Dobra i kto jest mistrzem jazdy na kropelce Niestety poprzednio mieliśmy 710 po pełnym tankowaniu a przejechałem 550 km - nie będę oszukiwał 2-3 razy nie wytrzymałem poniżenia na trasie i przepaliłem oszczędności. Postaram się tym razem ...
Ostatnio edytowane przez Kwinto ; 09-06-2016 o 12:10