@ferben - ta ostatnia prezentuje się bardzo dobrze. Jak na przebieg to wnętrze bardzo dobrze zachowane. Szkoda, że nie ma zdjęć spod maski. Poproś właściciela, będziesz mógł stwierdzić czy wszystko jest na swoim miejscu
@ferben - ta ostatnia prezentuje się bardzo dobrze. Jak na przebieg to wnętrze bardzo dobrze zachowane. Szkoda, że nie ma zdjęć spod maski. Poproś właściciela, będziesz mógł stwierdzić czy wszystko jest na swoim miejscu
Są zdjęcia spod maski w galerii, musisz przewinąć
Pierwsza to jakiś wynalazek. Lampy tył od anglika przednia szyba US. Przednie lampy zmieniane na siwe w środku lub malowane.
Druga wygląda ciekawie. Ma fajne wyposażenie navi, podłokietnik. Z przodu lewy błotnik i lewa zaślepka spryska w zderzaku uciekają w odcieniu. Grill od wersji poloftowej, możliwe że zderzak wymieniany. Ogólnie warta weryfikacji na żywo.
Byłem - oglądałem. Wizualnie bardzo dobry stan, mierzyłem miernikiem wszędzie wychodzi 1.6 a na masce 0.5, to możliwe że maska jest tak malowana? Druga sprawa to to, że auto garażowane gość mówi, że nie odpalał go ostatnie dwa tygodnie a wyjechaliśmy z garażu 5 minut nie utrwało a złapało 90 stopni. Nie chciałem go pałować, ale przy szybszym ruszaniu głośno jest z tyłu możliwe by klocki tak szumiały bo są do wymiany? Jakie mogą być problemy z układem quattro? Niby olej wymieniany tu i tu. W weekend będę jechał z mechanikiem, ale jakieś rady by wiedzieć czego szukać dokładnie?
Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady.
Konkretniej - o którym aucie mówisz?
Klocki - to widać czy jest na nich jeszcze okładzina czy nie - wystarczy zajrzeć.
Układ Q - masz tu na forum kompendium wiedzy na ten temat.
Olej - jak nie masz pewności (faktura etc) ze był wymieniony - zakładaj że nie był i wymień po kupnie.
Grubość lakieru - 0.5 / 1.6 - milimetra?
Mówię o tej srebrnej. Na masce miał 50 mikronów na reszcie 160 mikronów
Ostatnio edytowane przez ferben ; 29-04-2016 o 05:17
To widze tam niezla polerke, w audi grubsze warstwy byly.
Czyli? Sorry, ale zaczynam swoją przygodę z motoryzacją i dla Ciebie rzeczy oczywiste dla mnie takimi nie są
Chodzi o to, że jak na masce to trochę mało tych mikronów. Fabryczne wartości były większe, czyli warstwa lakieru powinna być grubsza w tym miejscu. Jakby auto było lakierowane względnie szpachla to znowuż wartości by przewyższały te fabryczne.
w srebrnej TT miałem 110-120 mikronów, więc podejrzewam, że tyle mają TTki wyjeżdżając z fabryki
Jak z Henrym mierzylismy na złocie TTki to norma w MKI poniżej 100, wszystko powyżej to już malowane jak dla mnie.