Witajcie.
Mam pytanie odnośnie przycisku na panelu. W jednych modelach jest symbol ,,magnetic ride'' , a w innych jest symbol ,,sportmodus'' w tym samym miejscu.
Czy Sportmodus jest to też zawieszenie magnetic ride, czy jakieś inne?
Witajcie.
Mam pytanie odnośnie przycisku na panelu. W jednych modelach jest symbol ,,magnetic ride'' , a w innych jest symbol ,,sportmodus'' w tym samym miejscu.
Czy Sportmodus jest to też zawieszenie magnetic ride, czy jakieś inne?
To samo, ikonka zmieniła się w roku modelowym, w modelach z manualną skrzynią biegów uruchamia też tryb sportowy ECU a w TTRS otwiera dodatkowo klapy w wydechu.
Znowu TT znowu Cabriolet
W TTS da się tą klape wydechu otworzyć na stałe?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Da sie... metoda dosyć "druciarska"... ale... zawsze to coś
LINK
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Tylko w TTrs.
Znowu TT znowu Cabriolet
Myślę że ogarnięty tuner coś by zmodyfikował w sofcie.
Znowu TT znowu Cabriolet
no tak ale zaginając wezyk raczej producent nie brał takiego sterowania. w TTS nie bylo mozliwosci otworzenia klap z guzika. otwarciem steruje sobie komputer.
Cel jest tylko jeden - najlepiej grające TT na świecie!
Nie mam jak teraz zajrzeć pod spód...
Tutaj masz schemat z ETKI
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Schemat mam od dawna, na jego podstawie kupiłem części. Problem w tym, że tylko część z tych elementów jest przy wydechu, reszta podobno jest pod maską... no i kwestia w co wpiąć rurkę podciśnienia.
na angielskich forach szukaj tego pod "vacuum hose"
Audi TTS.
The Everyday Sportscar.
Odkopię trochę kotleta Czy ktoś z Was może weryfikował czasy przyspieszeń z uruchomionym sportowym trybem zawieszenia w stosunku do wyników w trybie normalnym? Bo wczoraj trochę się pobawiłem i aż nie chce mi się wierzyć w wyniki...
Ostatnio edytowane przez Nikosnikos ; 16-03-2018 o 11:35
Mierzyłeś RL? Co wyszło?
AUDI nie przestaje się kochać.
Niestety brak dostępu do RL’a. Byłem natomiast wczoraj na tradycyjnym czwartkowym spędzie w Gdańsku i kilka razy spróbowałem się m. in. z szybką E92, z którą już w poprzednich tygodniach kilkukrotnie wygrywałem nieznacznie. Wczoraj na początku było podobnie, ale od pewnego momentu zacząłem jeździć z włączenym trybem sportowym - różnica w stosunku do beemki stała się bardzo wyraźna! To dało do myślenia i na drodze powrotnej do domu nagrałem sobie filmik w tym samym miejscu, gdzie zaraz po kupnie w trybie normal - pomijam wpływ wiatru, bo nijak tego nie weryfikowałem, ale jak się patrzy na te dwa filmiki to różnice w czasach 0-100 i 0-200 są zasadnicze. I dlatego pytam o Wasze opinie
Ostatnio edytowane przez Nikosnikos ; 16-03-2018 o 20:02
E92 wcale taka szybka nie jest.
Dodaj filmiki lub wskazania z RL, będzie jakiś punkt odniesienia.
AUDI nie przestaje się kochać.