Niestety chyba głowicę czas ściągać.
Niestety chyba głowicę czas ściągać.
odpal auto odepnij przepływkę i zobacz czy auto równo pracuje, jak równo to masz odpowiedź
Głowica była wymieniana cztery miesiące temu bo tamta mi pękła niestety. A objaw nierownej pracy był już na tamtej głowicy też. Kurcze wartości nie mówili dokładnych ale podobno sprawdzali i jest ok. Głowica była wymieniana w tym Boschu bo oddałem im auto na tą nierowna pracę. Oni stwierdzili że głowica peknieta i spaliny przedostaja sie do układu chłodzenia i jest to przyczyną nierownej pracy. Niestety głowica nie jest przyczyną ale faktycznie była peknieta między 3 a 4 tokiem. Została wymieniona na inną. Potem szukali jeszcze przyczyny tego jak chodzi ale nie znaleźli. Przepływomierz podmieniali na nowy i żadnej różnicy.
Może zmień serwis. Mi pomogło.
Jak Ci Tata z Wujkiem nie robili i nie patrzyłeś im na ręce to we wszystko bym nie wierzył.
a był robiony test na co2 w układzie chłodzenia? jak wyglądają świece...
Tak był robiony i wyszedł negatywnie dlatego zwalana była głowica i ostatecznie wymieniona na inna kompletną. Świece mają przejechane około 5 tysiecy km. I wyglądają idealnie.
Szczelność sprawdzałem i jest ok. Jakie dokładnie logi porobić aby miało to ręce i nogi?